Menu
© Williams

Bottas heeft een visie voor de lange termijn

7 reacties | 1315x gelezen
28-09-2016 20:09

EvDelft | Valtteri Bottas zegt dat hij nog steeds niet zeker weet waar hij volgend jaar zal rijden maar hij heeft laten weten dat hij het belangrijk vindt voor zijn beslissing dat hij voor langere tijd in de Formule 1 blijft.

Bron: ESPN.co.uk

De Fin zal naar verwachting bij Williams blijven voor het komkende seizoen, maar vlak voor het weekeinde van de Grote Prijs van Maleisië is er nog steeds niets officieel bekend. Bottas: "Ik weet nog steeds niet waar ik volgend jaar zal rijden. Ik heb er wel een goed gevoel over en de zaken gaan de goede kant op. Één ding is zeker: ik weet nu dat ik ga racen, volged jaar. Ik weet alleen nog niet voor welk team. Het enige dat ik je kan vertellen is dat ik volgend jaar een andere teamgenoot zal hebben, maar meer weet ik ook nog niet. Ik ben wel blij met hoe de onderhandelingen verlopen."

Felipe Massa zal volgend jaar niet meer in de Formule 1 racen en naar verwachting zal Lance Stroll zijn plekje overnemen. Als Bottas bij Williams blijft zal dat zijn vijfde seizoen zijn voor het team uit Grove, maar de Fin laat weten dat het belangrijk is dat hij nadenkt over de toekomst en dat hij een team wil hebben dat hem een titel kan geven.

Bottas: "Ik denk dat ik geweldige momenten heb meegemaakt en ik denk dat we meer kunnen bereiken samen. We willen zeker hogerop en samen races winnen, dus het zou fijn zijn als dat lukt. Maar natuurlijk moet je ook de andere opties in de gaten houden en denken over je carrière op de lange termijn. Ik heb nog heel wat jaren te gaan in de Formule 1 hoewel er al wel flink wat jongere coureurs zijn dan ik."

"Ik heb nog tien jaar te gaan in de Formule 1 en ik voel ook dat ik nog steeds beter word. Het gaat allemaal om de lange termijn en ik moet races gaan winnen, en kampioenschappen. Om die reden moet ik bij het juiste team zitten. Als ik kijk naar de mogelijkheden die er zijn, dan is het zeker een optie om bij Williams te blijven."

Ferrari en McLaren hebben hun coureurs voor het komende jaar al vastgelegd, en Red Bull Racing en Mercedes voor de komende twee jaar. De 27 jaar oude Bottas hoopt echter nog steeds binnen een paar jaar bij een topteam terecht te kunnen: "Bij de top is het voorlopig niet bereikbaar maar wie weet wat er het komende seizoen gebeurt en wat er volgend jaar vrijkomt, of het jaar erna. Je kunt niets voorspellen en je weet hoe het gaat. Voor mij persoonlijk is het belangrijk dat ik race en vooral dat ik volgend jaar race. Dat is belangrijk voor mijn toekomst. Het is Formule 1 en ik wilde dat ik een kristallen bol had om te zien wat er gaat gebeuren. Maar je moet altijd je best blijven doen om goede resultaten te behalen."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Sparks
Member

Wellicht dat hij dan wel naar Renault gaat...

3 28-09-2016 20:35:25


Sparks schreef:
Wellicht dat hij dan wel naar Renault gaat...


Dat was het eerste wat ik dacht toen ik aan het vertalen was... Ik denk ook dat het voor de lange termijn de beste oplossing is. Williams is een goed team maar zal zeker niet op de korte termijn races gaan winnen. Bij Renault zie ik dat wel gebeuren. Over twee jaar of zo.

28-09-2016 20:59:37
maus_weed
Member


Sparks schreef:
Wellicht dat hij dan wel naar Renault gaat...


Daar zat ik ook meteen aan te denken maar het is geen top team of nog niet.

29-09-2016 00:00:25


Sparks schreef:
Wellicht dat hij dan wel naar Renault gaat...


Nog niet, nee... Dat klopt. Maar als hij dan aan de lange termijn denkt heb ik zelf de indruk dat Renault beter is dan Williams. Williams zal nooit meer een topteam worden. Renault kan dat wel weer. Maar we weten het snel genoeg... :-)

29-09-2016 08:56:23
Camiel221
Nieuwspress

Ferrari gaat het niet worden voor hem, hij presteert gewoon niet goed genoeg daarvoor. Mclaren heeft zijn eige jonkies die staan te popelen om in te stappen en de ervaren mannen ook nog die niet weg te slaan zijn daar bij het team. Mercedes gaat door zoals het gaat, ze winnen dus die hebben geen reden om het team aan te passen. En redbull blijft ook hoe het is. Dus idd of williams, wat gaat weg zakken denk ik, of renault die er vol voor wil gaan. Dus dan zal renault denk ik de beste optie zijn voor de langere termijn.

1 28-09-2016 22:14:28

Als er al iemand naar Ferrari gaat, is dat Max... hoop ik

28-09-2016 23:27:14
Warthog
Senior Member

Naar mijn menig is het beter dat Max nog wat langer bij Red Bull blijft. Dit om te voorkomen dat als Ferrari weer dominant wordt hij hierdoor zelf arroganter gaat worden.

Nu kan hij nog groeien en hier en daar een wedstrijd winnen om geleidelijk aan toe te groeien naar een persoon die Wk kan worden.

Dit is geloof ik wat er mis liep bij Hamilton. Hij won te gemakkelijk en werd hierdoor arroganter en een minder aangename coureur om naar te kijken.

0 29-09-2016 12:04:00
;