Menu
© Haas F1

Grosjean gebruikt wellicht niet de nieuwe onderdelen op zijn auto

0 reacties | 763x gelezen
17-09-2016 12:01

EvDelft | Na een moeizame nacht in Singapore, vrijdag, heeft Romain Grosjean laten weten dat hij wellicht de nieuwe onderdelen op zijn auto niet gaat gebruiken in de derde vrije training, op zaterdag.

Bron: PlanetF1.com

De Fransman had een zeer slechte start van het weekeinde van de Grote Prijs van Singapore, want zijn motor hield het maar twee ronden vol tijdens de eerste vrije training. Hij kwam tijdens de tweede vrije training weer in actie, maar moest opgeven na 12 ronden omdat hij de muur in spinde in de laatste bocht en het grootste deel van zijn achtervleugel kwijt raakte. Hij sloot de sessie af op plek 19, met een achterstand van 4,2 seconden op de snelste man, Nico Rosberg.

Grosjean: "Ik heb nog nooit zo'n vrijdag gehad. We hadden in de ochtend een probleem met de motor en in de middag voelde ik me alles behalve comforatbel in de auto. We hadden problemen met de remmen, de stabiliteit van de auto was niet goed en uiteindelijk spinde de auto en raakte de muur. De achtervleugel en ophanging waren beschadigd dus dat was het dan."

Wat betreft de nieuwe onderdelen op zijn Haas, liet Grosjean weten: "Het is heel lastig, want ik heb de auto niet kunnen vergelijken met en zonder de nieuwe onderdelen. Ik weet niet wat er anders is aan de wagen maar het was niet een auto zoals ik die graag heb. De auto voelde heel vreemd aan op sommige plekken en was erg onvoorspelbaar. Ik weet niet of dat te maken heeft met de nieuwe onderdelen of iets anders. Ik denk dat er wel wat twijfels zijn over de onderdelen en wat we moeten doen. De mannen zijn hard aan het analyseren. Afhankelijk van hun bevindingen, kan ik besluiten de nieuwe onderdelen niet te gebruiken op zaterdag."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;