Menu
© Red Bull

Max: "Lewis is ook een coureur in hart en nieren"

5 reacties | 2738x gelezen
08-09-2016 08:52

EvDelft | Max Verstappen heeft dankbaar gereageerd op de oproep van Lewis Hamilton om de coureur van Red Bull met rust te laten en niet steeds te bekritiseren.

Bron: SkySports.com

Charlie Whiting, de racedirecteur van de FIA, had een debat georganiseerd over de rijstijl van Verstappen, welke voorafgaand aan de Grote Prijs van Italië gehouden werd. Dit debat moest duidelijk een waarschuwing zijn voor de Nederlander in verband met zijn verdedigende actie op Kimi Räikkönen tijdens de Grote Prijs van België.

Hamilton maakte zijn debuut op de leeftijd van 22 jaar en won zijn eerste wereldtitel in zijn tweede seizoen. Hij verdedigde de jongste coureur ooit in de Formule 1: "Ten eerste, give the guy a break. Hij is 18 en wat deden wij potverdorie toen wij 18 waren? Hij heeft een race gewonnen en de druk op zijn schouders is iets dat de meeste mensen niet kunnen dragen. Hij is jong en hij leert nog veel. Ik weet niet wat ik had gedaan op die leeftijd, maar ik had veel fouten gemaakt."

Toen Max werd gevraagd naar zijn reactie op de opmerking van Hamilton, antwoordde Verstappen: "Heel goed. Het laat zien dat hij ook een echte racer is."

Ondanks dat Verstappen zich op Monza terug moest zien te vechten door het veld heen, waarbij hij van de start van de zevende plek naar de elfde terugviel, om uiteindelijk weer als zevende te finishen, verliep de race van de Nederlander zonder controverses.

Daniel Ricciardo, de teamgenoot van Verstappen bij Red Bull Racing, zei dat hij niet direct met hem gesproken had over de incidenten op Spa-Francorchamps, maar dat hij een grote fan is van zijn finesse en rijstijl.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

ikbenben
Rookie

In deze ben ik het in deze meer eens met Lewis dan met Max. Maar ik ben dan ook geen echte fan van Lewis. Ik hoop wel dat het ge*** rap stopt en de heren gewoon gaan racen.

0 08-09-2016 10:44:29
f1stevie
Silver Member

tot dat Max eens voor zijn neus zo zal verdedigen... dan word het gejank over de boordradio niet om aan te horen....

0 08-09-2016 19:27:18
Sicko
Gold Member

Dit is veruit het meest duidelijjke statement van Verstappen tov Hamilton. De aanval is volledig geopend.

0 08-09-2016 21:02:36
Sicko
Gold Member

.......maar even serieus, hebben wij Hamilton ooit een inhaalactie zien doen, waarvan je opveert? Ik niet. En Vettel? Ook niet. De wk'tjes van de afgelopen 10 jaar zijn reeds volledig voorbij gestreeft . Je kunt het een Hamilton of Vettel ook niet echt kwalijk nemen dat ze gebruikt zijn . Maar hun beschermde status lijkt voorbij. Er gaat weer echt geraced worden.

0 08-09-2016 21:12:12
Risky
Rookie

Ik kan dus eigenlijk niet wachten tot verstappen en hamilton elkaar tegen gaan komen op de baan. Dat zal een mooie harde strijd worden. Verder heb ik hamilton nooit echt horen zeuren over verdedigende acties tegen hem. Ik ben niet direct een fan van de man maar 1 van de beste coureurs van het veld vind ik hem wel.

0 10-09-2016 08:39:05
;