Menu
© Pirelli

Dave Ryan vindt onbetrouwbaarheid onacceptabel

5 reacties | 2079x gelezen
07-09-2016 20:53

EvDelft | De race-directeur van Manor Racing, Dave Ryan, is van mening dat de onbetrouwbaarheid van de auto's van het team onacceptabel zijn in de huidige Formule 1. Het weekeinde voor Esteban Ocon in Italië was een aaneenschakeling van problemen vanaf vrijdag tot en met zondag, terwijl Pascal Wehrlein uitviel in ronde 26. Ryan is gefrustreerd.

Bron: TheCheckeredFlag.co.uk

Het circuit van Monza was er eentje waar Manor het verwachtte goed te doen en misschien zelfs punten zou scoren. De verwachtingen waren hoog toen Wehrlein in de tweede kwalificatie terecht wist te komen. Echter, de Duitser viel uit met een olielek, terwijl Ocon last had van elektronische problemen.

Ryan sprak over de onbetrouwbaarheid van de auto's: "Om eerlijk te zijn was ons optimisme gerechtvaardigd. Als je kijkt naar de prestaties van Pascal op Spa-Francorchamps, dan was dat briljant. We geloofden dan ook echt dat we hier op Monza het nog beter zouden doen. De kwalificatieronde van Pascal in de eerste kwalificatie was goed genoeg voor de tweede en het was leuk dat we de twee auto's van McLaren konden splitsen. Misschien hadden we zelfs beide McLarens kunnen verslaan. Maar we hadden ook pech met Esteban, omdat die op zaterdag al problemen had. Dat was erg teleurstellend. En in de race had hij hetzelfde probleem. Dat is onacceptabel! En dat was de toon van het weekeinde. Esteban liep het hele weekeinde achter de feiten aan. We hebben hem laten racen. Pascal deed het goed tot zijn olielekkage. Dat was ons weekeinde - zeker niet goed genoeg."

Ryan, de voormalig Sportief Directeur van McLaren, hoopt dat de problemen met de elektronica van de auto van Ocon zijn opgelost voordat het team naar Singapore vertrekt. Zelfs terwijl het team nog niet precies weet wat het probleem nu eigenlijk was. Op vrijdag had Ocon namelijk ook al last van de problemen, dus alle elektronica van zijn auto is in de nacht van vrijdag op zaterdag vervangen, evenals de nacht erna. En na de race ook nog een keer, zonder dat het probleem gelokaliseerd kon worden.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;