Menu
© Red Bull

'Mad Max' weigert zijn agressie in te tomen

2 reacties | 1424x gelezen
02-09-2016 14:40

EvDelft | Max Verstappen liet gisteren tijdens de persconferentie op Monza weten dat hij niet van plan is zijn agressieve rijstijl aan te gaan passen. Dit ondanks de kritiek van een aantal collega's binnen de sport.

Bron: Wheels24.co.za

De tiener ligt onder vuur vanwege zijn verdedigende en aanvallende technieken, met name de laatste race op Spa-Francorchamps, tijdens de Grote Prijs van Belgiƫ.

Verstappen: "De manier waarop ik rijd heeft mij in de Formule 1 gebracht. Daarom is er geen enkele kans dat ik dat ga veranderen. Bovendien ben ik niet bestraft."

Max raakte in de eerste bocht van de afgelopen race betrokken bij een incident met beide coureurs van Ferrari. Hij gaf van dat ongeluk de schuld aan Vettel. Alle drie de auto's raakten beschadigd. Max: "Ik begrijp dat ik erg agressief ben in mijn verdedigingen, maar dat is wel hoe je punten scoort. Je moet de coureurs achter je zien te houden. Het is niet omdat andere coureurs mij vertellen dat ik moet veranderen, dat ik dat ook doe."

Tevens liet de Nederlander weten dat hij niet van plan is zijn gram te gaan halen bij de Scuderia: "Om eerlijk te zijn, Spa is geweest. Ik denk dat het al met al geen slecht weekeinde was. Het was fijn alle oranje vlaggen te zien. Wat in de race gebeurde, dat gebeurt soms. Ik ga me nu richten op de race op Monza."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Gallardo
Hoofdredacteur

Max moet zijn eigen race rijden, een beetje meer ervaring en hij is er. Wat er gebeurde in Spa heeft alles te maken met de leercurve waarin Max nog steeds zit. Hij moet agressief blijven rijden en met wat meer ervaring word hij nog sluwer en blijft hij uit de problemen.

Max is toekomstig wereldkampioen en dat weten zijn collega's donders goed. Hetzelfde gebeurde toen ook met Senna en Schumacher, maar ook Vettel heeft de eerste jaren het nodige uit gevreten en *** over zich heen gekregen.

0 02-09-2016 16:32:04
Sicko
Gold Member

De manier van rijden van Verstappen is racen! Iedere racefan is door Verstappen wakker geschud en gaat weer kijken. Er gebeurt na 20 jaar gezapigheid weer iets. En ja, Vettel is voor de zoveelste keer door de mand gevallen als niet-racer.

0 02-09-2016 21:44:21
;