Menu
© Mercedes

Mercedes overwoog opzettelijke reprimande voor Hamilton

10 reacties | 3898x gelezen
30-08-2016 08:52

EvDelft | Mercedes heeft tijdens het begin van het weekeinde van de Grote Prijs van België overwogen Lewis Hamilton een reprimande te laten ondergaan, zodat die mogelijke straf ook meteen ondergaan zou zijn. Uiteindelijk is besloten dat niet te doen.

Bron: Crash.net

Lewis Hamilton laat dat weten. De verdedigend wereldkampioen had een straf van 55 startplaatsen tijdens de race op Spa-Francochamps. Hem hangt nog een straf van 10 startplaatsen boven het hoofd mocht hij nogmaals een reprimande krijgen. Echter, het team was bang dat deze straf opzettelijk over zich af te roepen wel eens een groter nadeel kon worden dan dat het een voordeel zou opleveren.

Hamilton kreeg een reprimande wegens misdragingen op de baan in Bahrein en Rusland. De overweging is gedaan, maar het 'grijze gebied' waarin een reprimande of andere straf wordt toegekend was volgens het team te onduidelijk, zodat besloten is alleen voor de motoronderdelen te gaan en de reprimande te laten voor wat het is. Bovendien had de FIA altijd kunnen besluiten, vanwege de 55 startplaatsen straf, de overige 10 voor de reprimande pas in Monza toe te kennen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;