Menu
© Force India

Na sterke race staat Force India vóór Williams

0 reacties | 1219x gelezen
29-08-2016 12:31

EvDelft | Force India heeft na op Spa-Francorchamps met beide auto's in de punten te zijn gefinisht Williams ingehaald in het kampioenschap voor constructeurs.

Bron: GrandPrixTimes.com

Op Mercedes na, die eerste en derde werd, wist Force India na een sterke race de meeste punten te pakken. Nico Hülkenberg werd vierde en Sergio Pérez werd vijfde, waardoor het team uit Silverstone nu 2 punten meer heeft dan Williams. Als Force India deze plek kan vasthouden, zal dat hun beste prestatie ooit zijn in de geschiedenis van het team.

Bob Fernley: "We kunnen trots zijn op een goed resultaat voor het team. Het de eerste keer sinds de Grote Prijs van Bahrein 2014 dat we met beide auto's in de top vijf weten te finishen. Het was een geweldig weekeinde. Iedereen binnen het team deed geweldig werk en we kunnen nu de uitslag gaan vieren. Toch zijn we ook een beetje teleurgesteld, want zonder de safetycar en de rode vlag had Nico waarschijnlijk op het podium kunnen komen. Maar gezien het verloop van de race hebben we geen problemen met het resultaat."

Force India heeft sinds de Grote Prijs van Monaco 89 punten behaald en staat nu op de vierde plek in het kampioenschap voor constructeurs. Het team is vast besloten die positie te behouden tot het seizoen is afgelopen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;