Menu
© Red Bull

Max Verstappen verdedigt zich tegen Vettel en Räikkönen

22 reacties | 3426x gelezen
29-08-2016 06:00

EvDelft | Max Verstappen heeft uitgehaald naar de coureurs van Ferrari - Kimi Räikkönen en Sebastian Vettel - na een race vol met incidenten op Spa-Francorchamps tijdens de Grote Prijs van België.

Bron: AutoSport.com

De coureur van Red Bull Racing had een aanvaring met de twee auto's van Ferrari in de eerste bocht na de start, de haarspeldbocht La Source, toen alle drie de auto's tegelijk probeerden de bocht te nemen. Toen hij zich een weg naar voren vocht tijdens de race, had hij meer incidenten met Räikkönen, later in de race.

De Fin had nogal wat kritiek over de radio op de Nederlander en liet onder andere weten: "Het enige wat hij wil is mij van het circuit af duwen". Later noemde hij de rijstijl van de jonge coureur 'absoluut achterlijk'. Waar Kimi vooral moeite mee had was de late verdedigingsactie van Verstappen op het rechte stuk Kemmel, toen Räikkönen naar eigen zeggen had in de remmen moest om een ongeluk te vermijden.

Toen Verstappen werd gevraagd of hij zijn rijstijl moest aanpassen, liet hij weten: "Om eerlijk te zijn is het een grote leugen. Ik verdedigde slechts mijn positie. Als iemand daar een probleem mee heeft, is dat zijn probleem. Na bocht 1, als ze dan zoiets doen, ga ik niet mijn positie makkelijk opgeven."

In tegenstelling: Max legt de schuld van het ongeluk in de eerste bocht en het 'als een idioot rijden' juist bij Vettel, die aan de buitenkant van de bocht zat, met diens teamgenoot ingeklemd tussen zijn eigen Ferrari en de Red Bull. Max: "Mijn start was niet geweldig, dus ik besloot de binnenkant van de bocht te nemen. Ik blokkeerde mijn wielen niet, dus ik had de bocht met gemak gehaald. Maar ze bleven mij afknijpen en toen ik er naast zat, kneep Kimi mij nog verder af. En toen stuurde Sebastian in op ons beide. Hij wist dat hij aan de buitenkant zat maar bleef toch insturen, daar naartoe waar al twee andere auto's reden. Dat kostte mij mijn voorvleugel. Ik had veel schade aan de auto en de vloer was beschadigd. Mijn race was feitelijk al over na de eerste bocht."

Verstappen wist zich niet verder op te werken dan tot de elfde plek in de race en miste punten door een beschadigde auto waardoor de snelheid er niet meer in zat.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;