Menu
© Pirelli

Ocon kijkt naar Verstappen bij zijn debuut in de Formule 1

1 reactie | 2173x gelezen
27-08-2016 06:10

EvDelft | Esteban Ocon zal dit weekeinde het gevecht met zijn oude rivaal uit de Europese Formule 3, namelijk Max Vertappen, weer oppakken. De Fransman maakt dit weekeinde zijn debuut in de Formule 1.

Bron: Crash.net

Hij heeft laten weten dat hij de Nederlander als referentiepunt gebruikt bij zijn langverwachte debuut in de Formule 1 tijdens de Grote Prijs van België voor Manor Racing. De coureur, die in opleiding is bij Mercedes en reservecoureur is bij Renault zal de rest van het seizoen rijden voor Manor als vervanger van Rio Haryanto.

Ocon wordt gezien als één van de snelste coureurs op dit moment. Zijn promotie wordt dan ook gezien als een test voor zowel Mercedes als Renault. Veel vergelijkingen worden getrokken met Max Verstappen, die hij wist te verslaan in 2014 voor de Europese titel in de Formule 3.

Met dit in het achterhoofd zegt Ocon dat Verstappen zeker een referentiepunt is voor hem, en hij is hoopval dat hij weer wiel-aan-wiel kan strijden met de Nederlandse revelatie.

Ocon: "Ik hoop in de toekomst weer met hem te mogen strijden en dat is dan ook mijn doel. Hij is mijn referentiepunt want ik racete met hem. Uiteindelijk wist ik de titel te pakken, maar hij was moeilijk te verslaan. We hadden geweldige gevechten op de baan en hij doet het ook heel goed in de Formule 1. Daarom is hij de persoon waar ik mij aan wil spiegelen. Ik hoop het zelfs beter te doen dan hij."

Verstappen had een goede raad voor zijn oude rivaal, die een jaar ouder is dan hij: "Spring in de auto en rijd zo snel je kunt."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

McLovin
Quite a regular

Ik denk dat Verstappen een te hoog referentiepunt is voor een Manor. Als ik Ocon was, zou ik me meer gaan focussen om zijn debuut eerst maar eens uit te rijden.

0 27-08-2016 09:31:51
;