Menu
© McLaren

Alonso prijst McLaren als 'beste team ooit'

2 reacties | 970x gelezen
26-08-2016 15:53

EvDelft | Fernando Alonso heeft zijn team McLaren geprezen met het zonder vertraging invoeren van de nieuwe onderdelen en nieuwe motor dit weekeinde tijdens de Grote Prijs van België op Spa-Francorchamps. Hij beschrijft het team als het beste team uit zijn carrière.

Bron: IAfrica.com

Fernando Alonso, kampioen in 2005 en 2006, en zijn teamgenoot Jenson Button, kampioen in 2009, hebben het allebei zwaar dit jaar een goede indruk achter te laten in de titelstrijd, maar de Spanjaard beweert dat er genoeg redenen zijn om tevreden te zijn.

"Het team is sterk, we hebben de juiste technici hier. We gaan de goede kant op en we zijn een eenheid. Er is een goede balans in het team, de staf en de ontwerpafdeling. Voor mij is het waarschijnlijk het beste team waar ik in mijn hele carrière voor heb gereden. We mogen dan op dit moment niet competitief zijn, maar we hebben veel problemen op moeten lossen van vorig jaar. We waren niet klaar om te strijden op dit niveau en moesten ervoor zorgen dat de auto betrouwbaar werd, dat er genoeg vermogen was en dat de auto goed te rijden was en de juiste ærodynamica had. Alles moest veranderen en we hebben de goede weg gevonden. Wat betreft het team en de structuur in de organisatie, is dit echt de beste groep waar ik me ooit in heb bevonden", aldus de Spanjaard.

Honda heeft haar toestemming gegeven voor de nieuwe onderdelen die we gaan gebruiken en heeft met de introductie van de nieuwe motor zeven van de elf openstaande tokens gebruikt voor dit jaar. Zowel Alonso als Button zullen de nieuwe motor achterin hun auto gemonteerd krijgen dit weekeinde. Er is een verbeterde verbrandingskamer in de motor, een verbeterde turbo en compressor en beide coureurs zullen alle nieuwe elementen in hun auto hebben op Spa-Francorchamps, waar vermogen essentieel is.

De nieuwe motor die achterin de McLaren met nummer 14 wordt gelegd betekent dat Alonso nu het maximum van 5 stuks van alle 6 de motoronderdelen heeft gebruikt. Ondertussen is hij ervan overtuigd dat de nieuwe reglementen voor 2017 McLaren een kans geven een grote stap voorwaarts te maken: "Als we volgend jaar onder het huidige reglement zouden rijden, hadden we niet al te veel kunnen doen, omdat zelfs als we hetzelfde vermogen zouden hebben als Mercedes, hun auto duidelijk een voorsprong heeft op de rest. Maar de veranderingen geven ons nieuwe hoop, want alles verandert, niet alleen McLaren, maar voor alle teams."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

ascona
Junior Member

Nou ja... In elk geval gaat zijn team vooruit, daar waar Ferrari in de achteruit lijkt te staan...

1 26-08-2016 16:23:29
bvonk
Moderator


ascona schreef:
Nou ja... In elk geval gaat zijn team vooruit, daar waar Ferrari in de achteruit lijkt te staan...


Klopt maar Ferrari was vorig jaar het tweede team, dat is wel een verschil met P9 McLaren. Vanaf P9 is het makkelijker om naar boven te gaan.

Dat McLaren het beste team is wist ik als McLaren fan al lang :-).

26-08-2016 19:03:25
;