Menu
© Pirelli

Ook aan de achterkant van het veld is het spannend

2 reacties | 656x gelezen
26-08-2016 15:45

EvDelft | Zelfs aan de achterkant van de startopstelling, is een zwaar en cruciaal gevecht bezig in de Formule 1. Hoewel de glorie en het grote geld aan de voorkant van het veld te vinden is, wil dat niet zeggen dat aan de achterkant de strijd minder is - een strijd om te overleven, en om niet het laatste team te worden.

Bron: PlanetF1.com

Traditioneel is Manor het team dat achteraan het veld bungelt, maar het team is nu stabieler geworden en de motor van Mercedes en hun jonge talent Pascal Wehrlein hebben ervoor gezorgd dat het team momenteel vóór Sauber staat in het kampioenschap voor constructeurs. Daar komt bij dat het team nu een betere coureur heeft aangetrokken in de vorm van Esteban Ocon, die de inmiddels zonder sponsorgeld zittende Rio Haryanto vervangt per komend weekeinde.

Het Duitse blad Auto Bild beweert dat Mercedes de twee coureurs, die allebei bij Mercedes horen, wil vergelijken. Dan zal blijken wie van deze twee coureurs in 2019 mag promoveren naar het fabrieksteam. En dat is weer iets in het voordeel van Manor, in hun strijd met Sauber. Sauber is traditioneel een team dat in het middenveld thuishoort, maar dat dit jaar - en vorig jaar - hoofdzakelijk strijdt om te overleven, totdat het in juli werd overgenomen door een mysterieuze investeringsmaatschappij.

De eerste tekenen van leven zijn er al bij het Zwiterse team. Sauber heeft Xevi Pujolar aangetrokken. Hij is een ervaren engineer die door Toro Rosso aan de kant werd gezet toen Max Verstappen promoveerde van het Italiaanse team naar Red Bull Racing.

Kaltenborn: "We hebben een zware tijd achter de rug en ons eerste doel is om onze nieuwe eigenaren hun plek te laten vinden. We willen het team stabiliseren en natuurlijk terugkeren naar de gewone dagelijkse bezigheden die als basis moeten dienen weer competitief te zijn."

Echter, de realiteit is dat de 'gewone dagelijkse bezigheden' erg urgent zijn. De Zwitserse krant Blick meldt dat het verschil tussen de laatste plaats in het kampioenschap voor constructeurs en de tiende plek, die momenteel door Manor wordt bezet, ongeveer $ 35.000.000 bedraagt.

De teambaas van Sauber zeg daar het volgende over: "We hebben nog een paar dingen te doen dit jaar, we zullen niet daar eindigen waar we nu staan. Maar we richten ons meer op komend seizoen en ik heb er alle vertrouwen in dat we ons dan veel beter kunnen profileren."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

ascona
Junior Member

Het zal mij benieuwen of Sauber de zichzelf opgelegde verwachtingen waar kan maken. Ik geloof er niet zo in, eigenlijk...

0 26-08-2016 21:30:33
bvonk
Moderator

heb ook mijn twijfels over Sauber, denk niet dat het dit jaar veel beter zal gaan maar hoop dat ze nu toch weer de weg omhoog hebben gevonden.

0 26-08-2016 21:50:16
;