Menu
© Mercedes

Hamilton start achteraan op Spa, Nico voelt geen druk

0 reacties | 1738x gelezen
26-08-2016 11:50

EvDelft | Nico Rosberg gaat de komende race op Spa-Francorchamps niet in als eentje die hij moet winnen. De reden daarvoor is dat Lewis Hamilton de race zal aanvangen vanaf de achterkant van de startopstelling.

Bron: DailyMail.co.uk

Hamilton wist zes van de zeven laatst verreden races te winnen en heeft een voorsprong op Rosberg van 19 punten. Als het harde werk zal aan het begin van de tweede helft van het seizoen misschien waardeloos blijken, nu hij op het circuit in de Ardennen een zware straf krijgt gezien de nieuwe motoronderdelen die hij gemonteerd krijgt in zijn auto.

Naar verwachting zal de verdedigend wereldkampioen een straf tegemoet kunnen zien van minstens 20 startplaatsen. Er is gekozen de straf die hem boven het hoofd hing gezien de eerder in het seizoen beleefde motorproblemen, op Spa te ondergaan.

Historisch gezien hoeft Nico zich ook geen zorgen te maken. Het is in de gehele geschiedenis van de Formule 1 nog nooit gebeurd dat een coureur vanaf de laatste startrij een race wist te winnen. Daardoor zou de Duitser de titelstrijd weer in zijn voordeel kunnen doen keren. Echter de Duitser is niet van plan de komende race ten koste van alles te willen winnen. Daarmee heeft hij overigens niet gezegd dat hij daar niet zijn best voor gaat doen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;