Menu
© Renault

Magnussen gaat niet smeken om een stoeltje bij Renault

0 reacties | 1638x gelezen
26-08-2016 09:38

EvDelft | Kevin Magnussen, van Renault, zegt dat hij niet gaat smeken voor een tweede seizoen bij het team, hoewel hij wel zijn best zal blijven doen zijn waarde te bewijzen.

Bron: PlanetF1.com

Toen Renault het team Lotus had overgenomen, voorspelde het al dat het een zeer zwaar seizoen tegemoet zou gaan. Niets bleek minder waar dan die woorden. De enige race die tot nog toe voor het Franse team punten heeft opgeleverd, is de Grote Prijs van Rusland, waar Magnussen zichzelf van de zeventiende startplek op wist te werken tot zevende bij de finish.

De Deen is van mening dat hij alles heeft gedaan wat mogelijk was voor hem: "Er is niets dat ik méér kan zeggen of doen. Ik heb wat goede kansen gehad om te laten zien wat ik kan. Ik heb zeker het meeste uit de auto gehaald in de kwalificatie, in elk geval in de meeste gevallen. Ook heb ik de enige punten van het team op mijn naam staan. Ik weet dat het mijn keuze niet is. Als dat wel het geval was geweest, had ik een heel langlopend contract gehad. Ik kan alleen mijn best doen en zien wat er gebeurt. Ik ga niet smeken om nog een jaar te mogen blijven. Ik ga mijn best doen, zowel op als naast de baan, en dan zien we wel."

Magnussen weet dat hij onder behoorlijke druk staat en hij heeft ook de berichten gehoord van de verschillende coureurs die met Renault in verband worden gebracht voor het komende seizoen. In dat licht worden onder andere Sergio Pérez en Esteban Ocon genoemd.

"Ten zij je een langdurig contract hebt met het team, moet je elk seizoen lang, elke race, vechten voor je toekomst. Er is niet één race waar je niet onder druk staat. Het is een examen, elke keer dat je de auto instapt. Dat is normaal. Het heeft te maken met de manier waarop het werkt in de Formule 1. We weten dat we op dit punt in het seizoen veel geruchten kunnen verwachten over wie voor welk team gaat rijden, weggaat of blijft. Vanuit mijn eigen ervaring weet ik dat je nooit zekerheid hebt. Ik ga gewoon mijn best doen, zo hard werken als kan, en mijn band met het team zo goed mogelijk houden", aldus de voormalig coureur van McLaren, refererend naar wat er twee jaar geleden gebeurd is.

Fréderic Vasseur, de teambaas van Renault, heeft al laten weten dat in september de beslissing over de rijdersopstelling voor komend seizoen wordt genomen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;