Menu
© Pirelli

Prost vergelijkt strijd bij Mercedes met zichzelf versus Senna

0 reacties | 1839x gelezen
15-07-2016 14:38

Panoz | Zoals niemand zal zijn ontgaan zijn de coureurs van Mercedes verwikkeld in een fel gevecht om de titel van dit jaar. Alain Prost vergelijkt dit duel met de strijd die hijzelf destijds leverde met wijlen Ayrton Senna.

Bron: Grandprix.com

Na een aantal incidenten die de beide Mercedes coureurs dit seizoen al hadden met elkaar werd er al gevreesd voor teamorders binnen het team. Mercedes heeft echter laten weten dat dit niet het geval zal zijn en heeft intern andere maatregelen genomen.

Alain Prost is daarentegen van mening dat Mercedes aan het eind van dit seizoen alsnog terug zou kunnen gaan grijpen naar teamorders.

“Als op ongeveer drie races voor het eind van het seizoen door Toto Wolff orders worden gegeven zullen ze dat moeten accepteren. Natuurlijk zou dat wel zonde zijn.”

“Ik zou hetzelfde doen. In een team is er altijd één van de coureurs die het beste wil zijn maar als het aan mij ligt moeten ze die kwestie maar onderling oplossen. Dat gebeurde destijds ook tussen Senna en mezelf, ook al werd onze onderlinge relatie er niet beter van. Ik denk echter dat teamorders tussen Nico en Lewis niet nodig zullen zijn als ze zover voorliggen in het klassement,” aldus Prost.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;