Menu
© Red Bull

Nieuwe pitstopstrategie voor Red Bull om blunders te voorkomen

1 reactie | 1832x gelezen
10-06-2016 17:25

Schuki | Daniel Ricciardo heeft aangegeven dat Red Bull Racing met nieuwe software komt om de pitstopblunders zoals in Monaco in de toekomst te voorkomen.

Bron: MotorSport.com

Ricciardo had het even moeilijk na afloop van de Grand Prix van Monaco. Voor de tweede keer op rij - in Barcelona kreeg hij een andere, nadelige strategie - werd een pitstop hem fataal en wist hij de overwinning niet binnen te halen. "Laat het maar even zitten", zei hij tegen zijn team tijdens zijn uitloopronde in Monaco tegen zijn team.

"Ik was blij dat ik een paar dagen wat afstand heb kunnen nemen. Het was denk ik niet goed om het direct ter sprake te brengen", liet Ricciardo weten aan onder meer Motorsport.com. "Ik was een paar dagen flink van de kaart en ging in mijn hoofd een paar gemiste kansen na. Maar het is iets wat gebeurt in de sport."

In Canada komt er dus nieuwe software om de pitstops beter te kunnen managen. "Ik hoop echt dat we dit weekend terug kunnen vechten", verklaarde Ricciardo. "Mercedes is nog steeds het te kloppen team en ik hoop dat we wederom de beste kunnen zijn. Mercedes is in principe nog wat sneller, maar ik weet niet hoeveel."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

SosaXXX
Senior Member

Daar is toch geen software voor nodig?
Te veel onvoorspelbare variabelen waar de software rekening mee moet houden.

Als ze bijv uitrekenen dat iemand, na een pitstop, net voor iemand anders weer de baan op komt, kan er tijdens de pitstop teveel gebeuren, waardoor dat hele plan de mist in gaat.

Dat is gewoon een kwestie van gevoel hebben voor de racesituatie op dat moment.
(dat heb ik zelfs weleens thuis, en daar heb ik echt geen app voor nodig :) )

'tuurlijk moet je het niet zo simpel bekijken als ik nu doe, maar om de software de schuld te geven, kom op zeg !

P.S. De titel klopt m.i. niet, moet iets zijn zoals bijv. Nieuwe software voor Red Bull om pitstopblunders te voorkomen.

0 10-06-2016 19:22:58
;