Menu
© Red Bull

Horner: "Ongeluk van Verstappen hoort bij zijn leerproces"

17 reacties | 3493x gelezen
31-05-2016 17:57

EvDelft | Red Bull verwacht dat Max Verstappen zal leren van zijn fouten tijdens het weekeinde van de Grote Prijs van Monaco, nadat de 18 jaar oude Nederlander zowel in de kwalificatie als in de race in de vangrails klapte.

Bron: ESPN.co.uk

Twee weken geleden, in Spanje, werd Verstappen de jongste winnaar ooit in de Formule 1, maar ondanks dat hij met regelmaat een indrukwekkende snelheid liet zien in Monaco, parkeerde hij zijn Red Bull twee keer in de vangrails.

Tijdens de kwalificatie raakte hij de vangrails in het Zwembad waardoor hij zondag vanuit de pitstraat moest starten. Hoewel hij zich naar voren wist te werken tot op de negende positie, vergiste hij zich in ronde 35 in het rempunt en ramde hij aan de buitenkant van de baan de vangrails. Teambaas Christian Horner zegt dat het resultaat ervoor zorgde dat de Nederlandse tiener met zijn beide benen weer op de grond kwam te staan, maar hij weigerde zijn nieuwste aanwinst te bekritiseren.

Horner: "De eerste helft van de race reed hij heel sterk. Hij deed enkele indrukwekkende inhaalacties en hij wist zich goed door het veld naar voren te werken. Hij reed in de top tien. Hij probeerde alles uit de auto te halen en hij kon zelfs Rosberg zien, die niet al te ver vóór hem reed. Helaas liet hij zich foppen door de omstandigheden op de baan. Hij was niet de enige die daar last van had, maar het is een heel grote tegenstelling met twee weken geleden. Het hoort allemaal bij het leerproces waar hij zich in bevindt, en ik denk dat hij nog altijd zeer indrukwekkend bezig is. Ik denk alleen dat hij leert hiervan en dat hij deze fout niet nogmaals maakt."

Drie weken geleden promoveerde Red Bull hem van het zusterteam Toro Rosso naar het grote team, en Horner zegt dat het team geen enkele breuk in het vertrouwen heeft dat het al had in de jongste coureur van het veld: "Hij was heel erg verontrust over wat er gebeurde. Hij heeft zich tegenover het team verontschuldigd. Hij is een slimme, intelligente coureur en ik denk dat alles wat er dit weekeinde is gebeurd in zijn geheugen wordt opgeslagen en dat hij hier zeker lering uit zal trekken."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;