Menu
© Red Bull

Verstappen: "Ik onderschatte de hoeveelheid grip"

3 reacties | 3162x gelezen
29-05-2016 09:53

EvDelft | Max Verstappen laat weten dat hij niet uit was op een snelle rondetijd toen hij in de eerste kwalificatie de vangrails raakte, waardoor hij vanmiddag vanuit de pitstraat moet starten.

Bron: F1Fanatic.co.uk

De coureur van Red Bull raakte de vangrails aan de binnenkant van de bocht van Zwembad, waardoor hij de ophanging van de auto brak en in de buitenkant van de bocht in de vangrails terecht kwam.

Verstappen: "Ik was niet de limiet aan het opzoeken. Ik stuurde gewoon te vroeg in. Ik bedoel, als je over de grens gaat, ga je van de baan af of mis je de bocht. Ik stuurde gewoon te vroeg in."

Max was de langzaamste van de coureurs die in de eerste kwalificatie een tijd hadden neergezet op het moment dat hij de vangrails raakte. Hij probeerde zijn eerste representatieve tijd neer te zetten: "Meteen in mijn eerste snelle ronde had ik meer vertrouwen dan in alle andere ronden. Ook de balans was beter - mijn tijd in de tweede sector was drie tienden sneller. Ja, het leek een goede ronde te worden. Maar toen ik in de chicane terecht kwam, onderschatte ik de hoeveelheid grip die ik had en stuurde een klein beetje te vroeg in. Toen ging het mis."

Verstappen zal morgen vanuit de pitstraat starten, omdat hij een nieuw chassis nodig heeft naar aanleiding van de botsing. Omdat het in het Prinsdom zo moeilijk inhalen is, hoopt Verstappen op een regenbui om hem van kansen te voorzien: "Hopelijk zou mij dat een beetje helpen maar natuurljk zal het hier heel moeilijk zijn in te halen. Ik start als allerlaatste. Hopelijk zal het weer mij helpen, maar het zal vanaf daar heel moeilijk worden."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Gallardo
Hoofdredacteur

Super dat hij de fout zelf toegeeft en geen andere excuses probeert te zoeken. Dat hoor en zie je nog wel eens anders.

Hopen op een super race en prima strategie, dan zijn punten zeker haalbaar voor Max.

0 29-05-2016 10:06:30
Antoine
Bronze Member

Een weekend om snel te vergeten voor max.

1 29-05-2016 15:34:15
bvonk
Moderator


Antoine schreef:
Een weekend om snel te vergeten voor max.


Inderdaad, jammer maar niet helemaal vergeten moet er wel van leren.

29-05-2016 15:41:59
;