Menu
©

Vettel: “Resultaten vrije training zeggen niets”

3 reacties | 1991x gelezen
27-05-2016 15:18

Panoz | Volgens Ferrari coureur Sebastian Vettel is het trekken van conclusies naar aanleiding van een vrije training ongeveer hetzelfde als de toekomst voorspellen met behulp van theeblaadjes.

Bron: Planetf1.com

De beide Ferrari coureurs leken het tijdens de tweede training in Monaco moeilijk te hebben. Räikkönen reed de zevende tijd en Vettel kwam niet verder dan P9. De Duitser kwam tijdens de middagsessie ook nog twee keer in aanraking met de muur waardoor hij zijn auto beschadigde. Ondanks dit denkt Vettel niet dat men veel kan afleiden aan de hand van deze resultaten.

“Iedereen zou moeten weten dat de vrijdag tijden, of in dit geval, donderdag tijden, niet veel betekenen. En om aan de hand van de training de pikorde proberen te bepalen is ongeveer hetzelfde als het lezen van theeblaadjes,” zei Vettel gisteren na afloop.

“Ja, we hadden geen goede dag maar we horen zeker niet thuis op de plek waar we de sessies finishten. Ik ben er 100% zeker van dat we het zaterdag veel beter gaan doen,” zei hij verder nog.

Op de vraag of hij verbaasd was over de snelheid die zijn vorige team liet zien in Monaco antwoordde hij: “Niet echt en volgens mij zullen ze ook tijdens de kwalificatie erg sterk zijn. Hier is een goede kwalificatie bijna een halve overwinning. Dat gezegd hebbende zullen we focussen op onze eigen prestatie en in een ideale wereld staan we zondag op de eerste rij.”


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

FerrariFTW
Silver Member

Hij heeft volkomen gelijk. Het is niet omdat sommige rijders zoals Max Verstappen voor een zo snel mogelijke tijd gaan en wat pace van de wagen verraden dat die trainingen ook maar iets zeggen. (oké, Manor gaat nooit P1 rijder of Mercedes P20), maar je behoort tot het optimistische publiek als je hier denkt wijzer uit te worden.

Dan heb ik het puur over de tijdenlijst aan het einde.

0 27-05-2016 17:24:08
cajos
Bronze Member

Nee die tijden zeggen niets alleen dat Red-Bull verrekte snel is op deze baan en de anderen moeten die snelheid nog maar zien te bereiken

0 27-05-2016 17:39:22
bvonk
Moderator

Nou, ik denk dat Red Bull hier echt wel kans maakt op weer minimaal een podium. En Mercedes zal ook goed voor de dag willen en moeten komen. Denk dus ongeveer p5 voor Ferrari als er geen gekke dingen gaan gebeuren.

0 27-05-2016 23:59:38
;