Menu
© Mercedes

Respect is er, maar de spanning is om te snijden

8 reacties | 2609x gelezen
27-05-2016 08:16

EvDelft | Lewis Hamilton en Nico Rosberg lieten gisteren in Monaco weten dat hun relatie 'oké' is.

Bron: GrandPrix.com

Voormalig tweevoudig wereldkampioen Mika Häkkinen, die in Monaco woont, liet tijdens een bezoek weten: "Of ik denk dat alles oké is tussen die twee? Nee, ik geloof er niets van."

De teamleden binnen Mercedes hebben ontkend dat er blijvende gevolgen zijn naar aanleiding van de botsing in de eerste ronde in Barcelona tussen de twee teamgenoten. Toto Wolff heeft laten weten dat hij vindt dat beide schuldig zijn aan het indicent. Zelfs de leider in het kampioenschap, Nico Rosberg, heeft laten weten dat het zijn eigen schuld was dat hij de motor in de verkeerde modus had staan: "Het is mijn taak de motor in de juiste afstelling te krijgen."

Niki Lauda denkt er echter anders over en hij is vanaf het moment van het ongeluk van mening dat een te agressieve Hamilton de echte aanleiding is geweest: "Lewis heeft zijn excuses aangeboden, en dat is belangrijk voor de monteurs, voor Toto, voor mij en voor Rosberg."

Maar er was woensdag duidelijk spanning binnen het team, vooral toen Rosberg de vraag voorgelegd kreeg of hij in een één-op-één gesprek met Lewis de lucht had geklaard. Nico: "Sommige dingen praat je niet over met de pers", weigerde hij op de vraag in te gaan. "Ik heb er geen zin in daarover te praten. Zo simpel is het."

In tegenstelling tot zijn teamgenoot, wilde Lewis er wel over praten. Hij liet weten dat alles goed is tussen hun: "We hebben erover gepraat en alles wat je hoeft te weten is dat we nog altijd respect hebben voor elkaar." Ja, alles is misschien oké, maar de spanning is om te snijden.

Lauda: "Ze mogen het uitvechten, maar het enige wat ze niet mogen doen is schade toebrengen aan het merk Mercedes." Echter, de Oostenrijker ontkrachtte wel de geruchten over de losbandige levensstijl van Hamilton, zelfs nu dat afgelopen week tot wilde geruchten leidde dat hij niet zou starten. Pascal Wehrlein: "Ik heb de geruchten ook gehoord, maar er is nooit met mij over gesproken. Waarom zouden ze een wereldkampioen vervangen?"


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Ikaros
Senior Member

Ik keur de flamboyante levensstijl van Lewis af, als topsporter heb je in mijn ogen een zekere verantwoordelijkheid. Tegelijkertijd moet ik bij Rosberg altijd denken aan Calimero, die door het Duitse team het handje boven het hoofd wordt gehouden.
Meer coureurs zouden met eenzelfde agressie/passie moeten rijden als Lewis (of Max voor wat dat betreft)

2 27-05-2016 10:48:17


Ikaros schreef:
Tegelijkertijd moet ik bij Rosberg altijd denken aan Calimero, die door het Duitse team het handje boven het hoofd wordt gehouden.

Sorry, maar Nico wordt echt de hand niet boven het hoofd gehouden... Spa 2014, botsing tussen Nico en Lewis. Nico kreeg van Mercedes op zijn sodemieter, terwijl het de fout was van Lewis. Het heeft Nico een jaar gekost zijn zelfvertrouwen terug te vinden!

27-05-2016 12:08:23
bvonk
Moderator

In dat geval zijn er verschillende meningen EvDelft. Rosberg heeft zelf toegegeven dat hij ook fout zat na Spa 2014.

27-05-2016 12:53:13
spirit
Bronze Member

Geloof graag dat de spanning om te snijden is.

Nico voorgetrokken, daar geloof ik niet in. Alleen zit Nico nu in de positie waar Lewis 2 jaar geleden in zat.
Lewis moet meer pushen en geven en meer op de limiet rijden. Terwijl Nico meer kan pareren.

Ik vind dat de meeste coureurs zich verongelijkt voelen/gedragen als ze niet winnen (van hun teamgenoot).

0 27-05-2016 14:56:08
FerrariFTW
Silver Member

Ik vind het nog altijd geweldig dat ze de oorzaak op die verkeerde modus steken...

1 27-05-2016 17:30:36
bvonk
Moderator


FerrariFTW schreef:
Ik vind het nog altijd geweldig dat ze de oorzaak op die verkeerde modus steken...


En waarom is dat dan niet? Bij o.a. sky was duidelijk te zien dat Rosberg bezig was met zijn afstellingen en die kwamen toen tot de conclusie dat de wagen in de verkeerde modus stond. Iets later kwam Mercedes met een vergelijkbaar verhaal naar buiten.

1+1=2

28-05-2016 13:24:58
;