Menu
©

Magnussen onder de indruk van verbeterde motor

1 reactie | 1453x gelezen
26-05-2016 13:41

EvDelft | Kevin Magnussen verwacht dat de 'indrukwekkende' stap die Renault met haar Formule 1 motor heeft gemaakt een belangrijke stap is voorafgaand aan de Grote Prijs van Monaco.

Bron: Motorsport.com

Magnussen, en Ricciardo van Red Bull, zijn de twee coureurs die de verbeterde motor achterin hun auto gemonteerd hebben gekregen. De motor is vorige week in Barcelona tijdens de twee testdagen uitgeprobeerd. Hoewel Magnussen zegt dat hij niet in tijd kan uitdrukken hoeveel de motor beter is geworden, laat hij tevens weten dat de motor makkelijker rijdt en dat is in Monaco altijd welkokm.

Magnussen: "Ik kan er geen tijdsvoordeel aan geven. De motor is beter. Het hangt van het circuit af, om eerlijk te zijn. Het is een grote verbetering. Renault heeft echt heel, heel goed werk geleverd. Vooral omdat het midden in het seizoen is gebeurd. Om zo'n grote stap midden in het seizoen te maken is echt heel indrukwekkend. Één van de grote zorgen die we hadden in Monaco was de rijdbaarheid van de motor, en dat is flink beter geworden. Dat is iets wat ons hier zeker gaat helpen."

Tevens gaat de Deense coureur er vanuit dat de verbeterde motor het resultaat is van Renault te besluiten de aanpak van het verbeteren ervan een andere richting op te sturen, na de twee zware jaren 2014 en 2015: "Ik denk dat Renault, wat de motor betreft, de verkeerde richting op heeft gewerkt met de auto krachtbron. Ze realiseerden zich dat en hebben dat probleem aangepakt door aan andere zaken te gaan werken. Daar plukken we nu de vruchten van. Het is dus niet alleen de verbetering, het heeft er wel mee te maken, maar het is niet alleen dat. Het is een verandering van filosofie."

Daar waar de verbeterde motor positief uitpakt voor Renault, zegt Kevin dat het team nu de aandacht moet gaan verleggen naar het chassis. Hij geeft toe dat het frustrerend is dat Renault met dezelfde motor zoveel sneller is: "Het is moeilijk aan te zien, want het laat ons ongenuanceerd zien dat onze auto niet snel genoeg is. We moeten onszelf nu een flinke schop onder onze kont geven en daarmee aan de slag gaan. Iedereen werkt echt heel erg hard en we boeken vooruitgang, en dat wat wordt aangepakt is juist, dus ik maak me geen zorgen. Het is alleen op dit moment erg frustreren. Je moet geduldig zijn en naar de toekomst kijken. Ik denk dat die er voor ons goed uitziet. Het helpt wel. De verbetering aan de motor is geweldig. Het betekent dat we ons kunnen richten op het verbeteren van de auto en het laat tevens zien dat we dat ook echt nodig hebben."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

bengelke
Gold Member

gaat het team snel voor het klantenteam van red bull komen. Maja, eigenlijk hebben ze nu nog een oud lotus chassis, dus volgend sezoen dan ma?

0 27-05-2016 11:38:43
;