Menu
©

Honda is bereid meerdere teams van motoren te voorzien

1 reactie | 2143x gelezen
08-05-2016 02:11

EvDelft | Yusuke Hasegawa, de baas van de Formule 1-afdeling bij Honda, zegt dat de motorfabrikant er klaar voor is meerdere teams, naast McLaren, van motoren te voorzien, zoals de nieuwe reglementen voorschrijven. Tevens laat hij weten dat er nog geen plannen zijn meerdere teams te voorzien van aandrijflijnen.

Bron: Crash.net

De Japanse firma keerde vorig jaar terug als motorleverancier in de Formule 1 en voorzag McLaren als enige team van motoren. De overeenkomst tussen de twee was een exclusieve, maar een nieuwe overeenkomst afgedwongen door Bernie Ecclestone betekent dat er meerdere teams geleverd moeten kunnen worden.

McLaren sprak vorig jaar haar veto uit over het leveren van motoren aan Red Bull voor het huidige seizoen. Echter, met ingang van 2017 mag die veto niet meer gebruikt worden en zal elk team dat Honda benaderd, voorzien moeten worden van motoren. Daardoor zal er nooit een team zonder motoren zitten.

Hasegawa laat weten dat er nog geen teams hem benaderd hebben, hoewel hij ook laat weten dat elke vraag gehonoreerd zal worden: “We hebben nog geen plannen andere teams te voorzien van motoren, maar we hebben de FIA beloofd dat we een tweede of derde team kunnen leveren. Daar zijn we nu voor aan het werk, maar er zijn nog geen concrete plannen.”

Ecclestone heeft eerder al laten weten dat Honda niet een exclusieve overeenkomst met McLaren had mogen aangaan voor dit jaar, maar hij heeft ook laten weten dat die keuze bij de leverancier ligt: “Toen Honda in de Formule 1 terugkeerde, hadden we normaal gesproken moeten vragen om meerdere teams te leveren. Maar omdat ze nieuw waren, hebben we hen het eerste jaar één team laten leveren. Dit jaar hadden ze eigenlijk twee teams moeten leveren, en volgend jaar drie. De mensen waar ik een contract mee heb, dat contract zegt dat zij alleen kunnen leveren met partijen die hen een contract aangaan. De bal ligt nu bij Honda.”


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

bengelke
Diamond Member

Elders heb ik gelezen, dat scuderia torro rosso, al zen interresse heeft laten blijken. Wel, hopelijk lukt hun dat, en heeft honda zen zaakjes beter in orde, zodat ze het tweede team worden, na renault dan ;-) . Zolang ze maar voor hun grote broer finische

0 09-05-2016 14:20:52
;