Menu
©

Het lijkt erop dat het personeel van Sauber weer moet wachten op hun salaris

8 reacties | 2646x gelezen
08-05-2016 01:10

EvDelft | De financiële problemen van Sauber lijken geen einde te kennen. De Zwitserse krant Blick bericht dat het personeel nog wacht op het salaris van april.

Bron: PaddockTalk.com

Teambaas en mede-eigenaar Monisha Kaltenborn zegt dat ze wacht op een belangrijke betaling van een sponsor: "Ik hoop dat het geld snel komt, binnen een paar dagen. Het zal wel het probleem oplossen."

De problemen van financiële aard bij Sauber zijn duidelijk met het vertrek van technisch directeur Mark Smicht, hoofd engineer Tim Malyon en nu de beslissing om de testdagen na afloop van de Grote Prijs van Spanje te laten schieten. Teammanager Beat Zehnder verwacht dat de problemen alleen maar groter worden als het team zich ook nog moet gaan voorbereiden op 2017.

De radicale nieuwe reglementen voor volgend jaar zijn nu goedgekeurd. Auto Motor und Sport beweert dat deze nieuwe reglementen een aanslag zal plegen op het budget van de teams van minstens € 8.000.000.

Zehnder: "Het is niet alleen zo dat onderdelen van de auto's niet meer onderling uitwisselbaar zijn, maar het zijn ook de bandenwarmers, en alles wat je je maar kunt bedenken. We praten over meerdere miljoenen euro's. Voor de kleinere teams is het echt een moeilijke tijd."

Inderdaad liet Auto Motor und Sport al weten dat de bredere wielen en vleugels, bijvoorbeeld, nieuwe lichtgewicht transportcontainers vereisen welke enkele tienduizenden euro's per stuk gaan kosten.

Zehnder: "De financiële impact is enorm en voor een klein team als Sauber is het erg moeilijk."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;