Menu
© McLaren

Alonso: "Chassis McLaren vergelijkbaar met die van de topteams"

1 reactie | 1827x gelezen
07-05-2016 15:34

EvDelft | Fernando Alonso is van mening dat het chassis van McLaren vergelijkbaar is met het chassis van de topteams en heeft er vertrouwen in dat er betere tijden aan zitten te komen.

Bron: Crash.net

Alonso schoorde in Rusland zijn eerste punten van het seizoen, door zijn MP4/31 als zesde over de finish te brengen. Zijn teamgenoot Jenson Button finishte diezelfde race als tiende, ook in de punten. Het was de eerste keer sinds Hongarije 2015 dat het team met beide auto's in de punten wist te finishen en de Spanjaard is duidelijk bemoedigd door de progressie van het team na het beschamende seizoen 2015.

Alonso: “We zijn duidelijk in de buurt van de topteams. Red Bull heeft nog een klein voordeel op ons maar daarna is er een groep auto's waar ook McLaren bij hoort. Iedereen werkt hard. We kennen de situatie. We hebben het vorig jaar moeilijk gehad maar we hebben geleerd van alles en die dingen komen nu allemaal op de auto. Eindelijk zien we de eerste progressie die we met onze handen kunnen aanraken. Ik geniet van het racen. We gaan duidelijk de juiste kant op en ik denk dat er spoedig betere tijden aanbreken.”


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

bvonk
Moderator

Blijft lastig om te zeggen wat nu echt waar is. Ik denk inderdaad dat vooral de motor nog wat te kort komt maar er zal vast ook een soort verhouding zijn tussen chassis en powerunit. Als de powerunit een grote update krijgt dan zal dat ook weer gevolgen hebben voor de rest van de wagen.

Hoop dat ze het snel beide op orde krijgen.

0 07-05-2016 18:59:06
;