Menu
©

Arrivabene weigert Vettel als schuldige aan te wijzen

12 reacties | 2936x gelezen
18-04-2016 08:00

EvDelft | Maurizio Arrivabene geeft Sebastian Vettel niet de schuld voor de botsing tussen de twee coureurs van Ferrari bij de start van de Grote Prijs van China.

Bron: F1i.com

Vettel reageerde op de passerende Daniil Kvyat die hem aan de binnenkant voorbij kwam in bocht 1, door naar links te sturen en daarbij raakte hij zijn teamgenoot Kimi Räikkönen. Daardoor kwam de Fin in een spin terecht en brak zijn voorvleugel af. Hierdoor werd de hoop van het team op een overwinning meteen de grond in geboord. Hoewel Vettel de schuld bij Kvyat legde, zegt teambaas Arrivabene dat het een raceongeluk was.

Arrivabene: “Ik denk dat het een ongeluk was. Deze dingen horen bij de race maar wanneer je je eigen twee coureurs tegen elkaar aan ziet rijden, is dat niet goed. Wat kan ik er meer over zeggen?”

Toen de Italiaan de vraag kreeg voorgelegd of Vettel wellicht te agressief was, antwoordde hij: “Ik denk niet dat het goed is met de vinger naar iemand te wijzen. Ja, Kvyat had zijn eigen race, hij reed met hoge snelheid over de hoekstenen maar ik denk dat Seb en Kimi hetzelfde hadden gedaan als ze zich in de positie van Kvyat hadden bevonden. Natuurlijk, als je je positie wilt verdedigen dan maak je ruimte. Helaas reed Kimi daar, maar dat hoort bij racen. Het is geen monopoly.”


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Camiel221
Nieuwspress

Tenzij de rollen omgedraaid waren... er zijn al zo veel races geweest waar kimi er tussen uit knijp om een botsing met vettel te voorkomen. Helaas lijkt een wederdaad niet nodig als t om vettel gaat bij ferrari.

2 18-04-2016 08:35:41
madmax
Senior Member

Ik herken niet echt wat je daar stelt.
Ik vind het een sportieve reactie van Arrivabene.
Hij veroordeelt Kvyat ook niet.

Toen het gebeurde snapte ik wel wat Vettel deed. Die zag de rus opduiken en dacht dat hij getorpedeerd zou worden. Dat was niet helemaal zo (hoewel Kvyat de bocht niet helemaal kon houden).

Het was van Kvyat op het randje (niet echt eroverheen) en dat moet mogen, maar ik snapte de reflex van Vettel ook.

18-04-2016 09:50:19
agricondor
Senior Member

Camiel221. Ik weet niet goed of jij iets snapt van de Formule 1.
Denk jij nu echt dat vettel met opzet Kimi aantikt. Met de kans op dat ze samen er uit vliegen en 0 punten binnen halen. Dit was gewoon een race ongeluk. Maar dat zul jij vast niet snappen.

18-04-2016 18:54:25
Arie69
Silver Member

Ik snap de ophef niet helemaal. Dit is een issue omdat Vettel zo heeft gereageerd.
het is een typisch ongeval wat in het gedrang van de start kan gebeuren.
Vettel zat klem en kon geen kant meer op. Daar was verder niemand schuld tenzij je Vettel zou kunnen verwijten zo veel ruimte aan de binnenzijde te laten. Kvyat heeft gedaan wat iedere coureur gedaan zou hebben en de ruimte optimaal benutten.

Het enige wat Arrivabene wel zou mogen doen is Vettel terugroepen op zijn uitlatingen. Maar we zijn dit natuurlijk wel van Vettel gewend als iets niet gaat zoals hij wil dan wordt er met de vinger gewezen...

0 19-04-2016 13:23:23
Binatang
Silver Member

Vettel jankt hier wel een beetje hoor.
Het is zoals Kvyat zegt: dit is racen.

0 19-04-2016 15:53:22
;