Menu
©

Lewis Hamilton krijgt gridstraf van 5 plaatsen

6 reacties | 2018x gelezen
14-04-2016 15:27

bvonk | Lewis Hamilton krijgt voor de race in China een gridstraf van 5 plaatsen omdat Mercedes heeft besloten zijn versnellingsbak te wisselen. Onder de huidige regels moet een coureur 6 races achter elkaar met dezelfde versnellingsbak rijden. Een coureur die zich niet houd aan deze regel krijgt een gridstraf van 5 plaatsen. Het team heeft aangegeven dat de versnellingsbak schade heeft opgelopen in Bahrein en heeft in China besloten de bak te wisselen voor het aankomende weekend. "We hebben besloten om nu de gridstraf te nemen omdat in vergelijking met andere aankomende Grote Prijzen het in China redelijk makkelijk is om in te halen", aldus het team. Hamilton staat al 17 punten achter zijn teamgenoot Nico Rosberg in de tussenstand van het WK en deze gridstraf is een mooie kans voor Rosberg om zijn leiding nog verder te vergroten. Hamilton pakte pole in de eerste twee rondes van het seizoen maar zal van de zesde plek moeten vertrekken als hij zaterdag weer de pole pakt.

Bron: Espn.co.uk


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

bvonk
Moderator

Jammer voor Hamilton, die hiermee nog een keer word benadeelt door het incident met Bottas. Maar geeft wel weer extra actie in de race en hij zal waarschijnlijk toch wel weer op het podium komen, hopelijk komt er zelf nog een gevecht met Rosberg om de winst.

In een interview met Sky geeft Hamilton zelf aan dat ze niet weten waar de schade door komt.

1 14-04-2016 16:31:59

Ach, vorig jaar was het hoofdzakelijk Rosberg die problemen had, als er al problemen waren. Kennelijk is het nu de beurt aan Hamilton om het pechduiveltje te rijden...

Persoonlijk vind ik het goed voor Rosberg, laat hij maar aan Mercedes laten zien dat hij voor een kwart van het geld net zo goed is... :-P

14-04-2016 18:22:04
F1Fan76
Moderator

Dit geeft Hamilton alleen maar meer een drive om alles op alles te zetten, wat vaak omgezet wordt in mooie inhaalacties. Nu nog een voordeel voor Rosberg, maar uiteindelijk denk ik dat het wederom Hamilton is die op het einde de meeste w.k. knikkers heeft.

Ik heb niets met beide coureurs, maar iemand die zegt dat Rosberg net zo goed of beter is dan Hamilton heeft de laatste jaren geen F1 gekeken. ;-)

1 15-04-2016 19:09:15

Of is Spa 2014 nog niet vergeten... ;-)

15-04-2016 23:03:32
;