Menu
© Red Bull

Kaltenborn zoekt definitieve oplossing voor financiële problemen

12 reacties | 3573x gelezen
08-04-2016 13:13

EvDelft |

Monisha Kaltenborn, teambaas en mede-eigenaar van Sauber, heeft laten weten dat haar team hard aan het werk is om een 'definitieve oplossing' te vinden voor de nu duidelijke financiële problemen waarin het team verkeert.

Bron: ThisIsF1.com

Het Zwitserse team was te laat met het betalen van de salarissen van de 300 personeelsleden, niet alleen voor februari, maar ook voor maart. Felipe Nasr heeft onlangs laten weten dat de verlate onthulling van de nieuwe auto van 2016 direct te maken had met het 'niet betalen van leveranciers'. Nasr was in Bahrein ook helemaal niet blij met de auto, die veel minder zou presteren dan die van zijn teamgenoot Marcus Ericsson.

Nasr sprak met Globo: “Marcus had het chassis dat we in Barcelona hebben gebruikt om mee te testen. Die auto is goed. Mijn auto is echter nieuw, en zoals ik al zei, is die pas in Albert Park in elkaar gezet. Mijn auto zal vóór de race in Sjanghai opnieuw opgebouwd worden, om te zien of we kunnen ontdekken wat er mis is.”

Maar hoewel sommigen het tegenspreken, gaan er sterke geruchten dat Sauber niet eens het geld heeft om de reis naar Sjanghai te maken. Kaltenborn was al niet aanwezig in Bahrein, volgens zeggen vanwege 'persoonlijke redenen', omdat ze daarmee de persconferentie van de FIA kon ontlopen, maar het wordt ook gefluisterd dat ze in gesprek is (geweest) met een potentiële reddende partij.

Blick, een Zwiterse krant die altijd al een goede band heeft gehad met Sauber, liet weten dat de gesprekken van Kaltenborn niet alleen met een sponsor zijn, maar met een entiteit die 'een meerderheid van de aandelen van het team' in handen zal krijgen. Kaltenborn: “We zijn hard bezig de huidige situatie op te lossen en een blijvende oplossing te vinden voor de problemen.”

Vorige maand beloofde Kaltenborn nog dat de salarissen in het vervolg op tijd betaald zouden worden, maar nu de betalingen van maart wederom op zich laten wachten, kan de 44 jaar oude jurist en teambaas niet anders doen dan zich verontschuldigen: “Het spijt me van de vertraging en ik bied mijn verontschuldigingen aan. Ik ben het personeel dankbaar dat zij het begrijpen en dat ze loyaal blijven in deze moeilijke tijd.”


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;