Menu
© Red Bull

Romain Grosjean heeft zichzelf al terugbetaald voor Haas

5 reacties | 3299x gelezen
07-04-2016 13:05

J-TuRismo | Door zijn fabelachtige prestaties gedurende de eerste twee grand prix-weekenden heeft Romain Grosjean zichzelf terugbetaald volgens teambaas Gunther Steiner.

Bron: Autosport.com

Team Haas F1 bevindt zichzelf op plaats 5 in het constructeurs-kampioenschap, uitsluitend door de 18 punten behaald door Grosjean. Volgens Steiner rechtvaardigt dit de keuze van het team voor een ervaren coureur in plaats van een paydriver. Andere kleinere teams hebben gekozen voor paydrivers om de gaten in de begroting te sluiten, maar Haas verzette zich hiertegen door Grosjean te contracteren.

“Hij heeft zichzelf al terugbetaald denk ik. Als we met een paydriver zouden racen, dan zouden we waarschijnlijk deze resultaten niet hebben behaald en zouden we ons altijd afgevraagd hebben of dit aan de auto lag of aan de coureur. Dankzij het kaliber van Grosjean en zijn vertrouwen in de auto weten we nu wat onze auto waard is en waar we staan”, aldus Steiner.

Men kan zich afvragen of de teambaas hiermee niet impliciet aangeeft of de tweede coureur Gutiérrez gekozen is voor zijn geldzak. De rol van Gutiérrez wordt niet uitvoerig besproken, maar Steiner geeft wel aan: “Esteban doet ook goed werk. Samen zijn ze een goede combinatie en hun toewijding aan het team is nuttig.”❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Camiel221
Nieuwspress

Mee eens, ooit leek grosjean maldonado achter aan te gaan maar gelukkig had hij toen proffesionele hulp ingehuurd om mentaal sterker te worden. Sinds dien is grosjean een echt talent geworden en een aanwinst voor bijna elk team.

1 07-04-2016 16:39:39
Pethor
Member

Je ziet Grosjean echt wel opbloeien bij Haas, ik denk dat ie de perfecte keus heeft gemaakt. Naar mijn mening is ie in 2 races bij Haas al beter dan 2 seizoenen bij Lotus.

07-04-2016 20:28:42
bvonk
Moderator

Erg netjes van Grosjean. Als je na de afgelopen 5 jaar kijkt heeft hij nu met een nieuw team veel meer punten gepakt na de eerste 2 races dan de andere jaren, zie tweet bij het bericht.

Toch denk ik dat er ook nog wel lastiger tijden komen voor het team maar een plaats in de middelmode zit er denk ik wel in.

1 07-04-2016 22:32:34
J-TuRismo
Gold Member

@ bvonk,

Sterk chassis, 2016 motor spec, goede pace in kwalificatie. Het zal me echt niet verbazen als Haas de 5de plek in het constructeurskampioenschap houdt en zelfs plek 6 of 7 zou echt belachelijk goed zijn. Ik vraag me eerder af hoe lang de input van Ferrari zichtbaar blijft.

07-04-2016 23:46:58
;