Menu
© Red Bull

Sauber kan via Ferrari worden overgenomen door Alfa Romeo

9 reacties | 5260x gelezen
05-04-2016 21:54

EvDelft | De financiële problemen bij Sauber zijn allang geen geheim meer, en er zijn zelfs tekenen dat het team de Grote Prijs van China niet eens gaat halen. Er lijkt echter redding op komst in de vorm van Ferrari, en dan meer specifiek Alfa Romeo.

Bron: GrandPrix247.com

Het Zwiterse team haalde een maand geleden de krantekoppen toen de 300 man personeel hun salaris van februari nog niet gehad hadden. Verder was mede-eigenaar en teambaas Monisha Kaltenborn opvallend afwezig in Bahrein. Daardoor worden weer de geruchten gevoed dan ze in Hinwil was achtergebleven om de zorgelijke situatie van Sauber het hoofd te bieden.

Het lijkt erop dat Ferrari, die al jarenlang de motoren voor het team levert, het zieltogende team zal opkomen. Sauber is op Ferrari, McLaren en Williams na het oudste team in de Formule 1. Sergio Marchionne, de hoogste mann binnen FIAT Chrysler en Ferrari, heeft enkele maanden geleden nog laten weten dat het graag Alfa Romeo in de Formule 1 terug wilde zien, als pseudo-juniorteam van Ferrari. Het idee was destijds om Toro Rosso over te nemen.

In januari nog liet Marchionne weten: “Het zal voor Alfa Romeo moelijk zijn terug te keren zonder de steun van een ander team. Een associatie met de Formule 1 zou wel ideaal zijn. Het is ongelooflijk doe het merk Alfa Romeo in de harten van de mensen blijft. Alleen al om die reden denken we eraan het merk terug te brengen, als onze rivaal, om te racen, in de Formule 1. Het is voor Alfa Romeo belangrijk terug te keren.”

Alfa Romeo heeft een mooie geschiedenis in de Formule 1. In 1950 wist Nino Farina het eerste wereldkampioenschap Formule 1 voor zich op te eisen in een Alfa Romeo 158, en een jaar later deed Juan Manuel Fangio hetzelfde. Alfa Romeo heeft in het WK 11 races gereden, waarvan het er 10 wist te winnen. Daarna leverde het merk van 1961 tot en met 1979 motoren aan verschillende teams, waarna het tussen 1979 en 1985 weer als constructeur aanwezig was. De laatste Formule 1-race voor het Italiaanse merk was de Grote Prijs van Australië, 1985.

Behalve de grote namen van Nino Farina en Juan Manuel Fangio, reden nog meer bekende coureurs voor Alfa Romeo, zoals Bruno Giaccomelli, Mario Andretti, Andrea de Cesaris, Patrick Depailler, Eddie Cheever en Riccardo Patrese voor het team.

Ironisch genoeg was het Enzo Ferrari, oprichter in 1929 van de Scuderia Ferrari, die met de auto's van Alfa Romeo ging racen, voordat hij in 1947 voor het eerst met een zelfgebouwde auto op de proppen kwam: de Ferrari 125.

De Italiaanse media laten tevens weten dat tijdens de crisis tussen Red Bull en Renault, vorig jaar, er al gesprekken waren gehouden om de motor van Ferrari voor Toro Rosso te voorzien van een naamplaatje van Alfa Romeo. Dat is echter niet doorgegaan.

De passie van Marchionne voor Alfa Romeo in de Formule 1 is logisch en duidelijk: “Ik was in het Ferrari-museum en je kunt zien dat die geschiedenis erg veel vergelijking toont met die van Alfa Romeo.”


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;