Menu
©

Surer: "Ferrari heeft betere bandenkeus voor Bahrein"

0 reacties | 1629x gelezen
01-04-2016 11:23

EvDelft | Mercedes zou wel eens een tactische blunder gemaakt kunnen hebben in de voorbereiding voor de Grote Prijs van Bahrein.

Bron: InAutoNews.com

Dat is de mening van de Zwisterse oud-Formule 1-coureur Marc Surer. Vorige race versloeg Ferrari bijna de Zilverpijlen, in Australië. Hier in Bahrein verwacht Mercedes wederom een zware strijd met het Italiaanse team.

Rosberg zei na de race in Australië: “Ferrari was het hele weekeinde in Melbourne een echte bedreiging en het is duidelijk dat we een zware strijd tegemoet kunnen zien.”

Surer, analist voor het Duitse Sky Televisie, denkt dat Ferrari in Barhein het tactisch beter voor elkaar heeft dan Mercedes: “Mercedes kan er wel eens spijt van krijgen dat ze in Barhein maar één set mediumharde banden per coureur beschikbaar hebben. Dit was namelijk de band die hen in Australië de overwinning bezorgde. Ferrari heeft, in tegenstelling tot Mercedes, per coureur drie sets van die banden beschikbaar.”

Aan de andere kant geeft Surer Mercedes ook weer credit, omdat de keuze voor de banden gemaakt is lang voordat de Grote Prijs van Australië van start is gegaan: “Het was onmogelijk te voorspellen wat er in Australië zou gaan gebeuren. Het is wellicht een verbetering. De reglementen lijken erg ingewikkeld, maar in de praktijk werkt het prima.”


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;