Menu
© Red Bull

Teambazen gaan morgen al vergaderen over kwalificatie

8 reacties | 2503x gelezen
19-03-2016 12:04

Panoz |

We kregen vanmorgen voor het eerst te maken met de kwalificatie nieuwe stijl en die nieuwe stijl is niet bepaald warm ontvangen. Naar aanleiding daarvan zullen de teambazen morgen voor de race nog gaan vergaderen om dit voor Bahrein nog te gaan veranderen. Zowel de teams, de fans als Bernie Ecclestone zelf waren na afloop van de eerste kwalificatie van dit jaar niet tevreden over de gang van zaken. Tijdens Q1 en Q2 was er wel veel actie op de baan maar Q3 was eigenlijk een farce. Op de Mercedes coureurs na besloot de rest van de coureurs om na 1 snelle ronde niet meer naar buiten te komen. Sebastian Vettel, die de derde tijd wist te rijden, was zelfs al weer omgekleed voordat hij bij de persconferentie aanwezig was. Meerdere teams hadden van tevoren ook al aangegeven dat er dergelijke scenario’s zouden gaan volgen met dit vernieuwde systeem maar de FIA besloot dit toch door te zetten. Al met al veel onvrede en volgens Motorsport.com zullen de teambazen hier morgen voor de race nog over gaan vergaderen. Tijdens deze vergadering is het zeer waarschijnlijk dat er op onmiddellijke verandering zal worden aangedrongen. Op de vraag of er een algemene wil is om de kwalificatie weer te gaan veranderen antwoordde Toto Wolff van Mercedes het volgende: “Ik denk dat die wil er wel is. Niemand wilde bewust het spektakel van de kwalificatie beschadigen. Het basis idee van een afvalsysteem en het daardoor spannender te maken is niet helemaal dom. Iedere 90 seconden valt er een coureur af en als er een favoriet is die net fout zit kan dat een variatie met zich meebrengen.” “Echter, zoals met zoveel dingen zit het juist in de details. Vandaag zagen we dat de dingen juist moeilijker hebben gemaakt terwijl we het juist makkelijker hadden moeten maken. Buiten dat waren er periodes dat er helemaal geen auto’s reden.” Men gaat er nu vanuit dat de uitkomst van de vergadering zal zijn dat de kwalificatie weer terug wordt veranderd naar de ‘normale’ manier zoals die vorig jaar ook was en dat niet slechts Q3 wordt aangepast. Wolff voegde er het volgende nog aan toe: “We hadden een kwalificatie systeem dat aardig ok was maar om het spannender te maken kwamen we hier terecht. De duidelijkste keuze is om terug te keren naar het systeem dat we eerder hadden. Dat staat in het reglement.” “Zouden we weer een nieuw format uit moeten gaan vinden moeten we daar zeer goed over nadenken. We moeten onze ogen niet sluiten terwijl we het spektakel proberen te verbeteren, dat is belangrijk. Het zou een goed doordacht proces moeten zijn.”

Bron: motorsport.com


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

steun64
Quite a regular

Vond het wel leuk :P

2 19-03-2016 12:17:11

Ja ik ook wel, tot Q3.

19-03-2016 12:32:39
f1stevie
Silver Member

ik ook in Q3 en Q2 maar Q1 was niet om aan te zien... ik geef hier 2 opties voor Q3 en Q2 zo behouden en met de laatste 7 gewoon strijden of er een puntensysteem aan koppelen b.v 5 punten voor pole 4 voor de 2de ..... de 5 beste wagen krijgen punten, dan zou er mss meer strijd inkomen

19-03-2016 12:34:28
LeFennec
Member

Eerlijk gezegd ik vond er geen "......" aan.
In mijn ogen is het gewoon oneerlijk! Men ontneemt de rijder een mogelijke kans om zich te verbeteren. B.V. Hulkenberg wordt een plaats teruggezet en de klok begint meteen voor hem te tikken. Ondertussen is hij binnen om iets aan de auto te laten veranderen om een betere ronde te kunnen rijden. Dag kans!!
Button en Alonso staan in de pits en de klok sart dan maar meteen uitstappen en niet meer de baan op.
En dan Q3 na vijf minuten begint de tijd te lopen. Ok denken de grote jongens ik ga douchen. ook hier worden de kansen en het gevecht om de pole gewoon ontnomen!
En dan het publiek op de tribunes! Kopen een dure ticket om de Qualificatie te zien en wat krijgen ze? Telkens minder auto's op de baan nou dat noemt de FIA spektacle?

1 19-03-2016 13:28:22
quincy010
Bronze Member

een uur lange kwali met een max van 15 ronden was voorheen 12 met in en outlaps en elke motor bouwer mag per jr 4 speciale kwali motoren bouwen en gebruiken en een gecombineerde punten systeem dus per rijder maar ook per team

19-03-2016 13:32:13
;