Menu
©

Alonso tevreden over de eerste trainingen

3 reacties | 1365x gelezen
18-03-2016 13:11

Panoz |

Fernando Alonso gaf na afloop van de eerste twee trainingen aan tevreden te zijn over zijn gereden sessies. Dit ondanks dat hij nog niet op een droge baan heeft kunnen rijden. De Spanjaard reed in de eerste training de zevende tijd en de zesde in de tweede training. McLaren was volgens Alonso in staat om bijna het gehele geplande programma af te werken ondanks dat de trainingen werden verreden onder natte omstandigheden. Hij zei na afloop: “Ik denk dat we ons na vandaag aardig blij kunnen voelen. Het is mooi om weer in Melbourne te zijn. Soms kom je na de tests op een ander circuit en krijg je een mooie of minder mooie verrassing. Vandaag kregen we een mooie verrassing. We hebben ons programma min of meer af kunnen werken, er waren een paar dingen die we niet uit konden voeren vanwege de natte omstandigheden maar daar had iedereen last van. Hopelijk kunnen we morgen onze remtest en rijhoogte afstelling uit gaan proberen.” Fernando’s teammaat Jenson Button reed de achtste en de negende tijd en had er het volgende over te zeggen: “Dit was niet de makkelijkste dag om met een racewagen te rijden ook al was het wel droog geweest. Die wind van 50 km/h die er stond maakte het erg lastig en de regen daaraan toegevoegd maakte het nog lastiger.” “Met de condities waar we vandaag mee te maken kregen kun je makkelijk de controle over je auto verliezen dus eerlijk gezegd hoop ik dat het morgen wat beter is. Toch hebben we wel wat motor en rijhoogte afstellingen uit kunnen proberen. We hadden nog wel meer willen doen maar dat had met dit weer niet erg veel zin. Alles bij elkaar denk ik dat we het beste uit vandaag hebben kunnen halen,” voegde hij er nog aan toe.

Bron: grandprixtimes.com


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

McLaren lijkt er vooralsnog beter voor te staan dan vorig jaar en dat vind ik een goede zaak. Een dergelijk team is dat eigenlijk ook wel een beetje verplicht.
Met de regen van vandaag valt er eigenlijk nog weinig van te zeggen maar zo slecht als vorig jaar zal het voor McLaren niet zijn denk ik.

0 18-03-2016 15:07:23
bvonk
Moderator

Denk inderdaad dat de wisselende omstandigheden hebben geholpen maar je weet maar nooit. McLaren stond in 2014 uiteindelijk ook met twee wagen op het podium op deze baan en dat was een slecht jaar voor ze.

1 18-03-2016 17:00:17
Geeke
Silver Member

Ligt het aan mij of heeft die McLaren een wel erg opgetrokken neus. De Red Bull vind ik wel mooi met dat mat zwart.

18-03-2016 21:01:50
;