Menu
© Red Bull

Verkoop CVC kan beleid Formule 1 drastisch veranderen

5 reacties | 2640x gelezen
16-03-2016 02:22

EvDelft | Bernie Ecclestone heeft gisteren laten weten dat de beslissing van CVC om al dan niet hun aandelen Formule 1 te verkopen, een grote invloed heeft op hoe hijzelf de sport zal kunnen besturen.

Bron: SportsMole.co.uk

De potentiële verkoop van deze aandelen zijn is al maandenlang onderwerp van gesprek, maar Bernie zet nu Donald Mackenzie, co-voorzitter van CVC, onder druk om een beslissing te nemen: "Ik hoop dat Mackenzie een beslissing neemt of hij de aandelen nu wel of niet wil verkopen. Want als de aandelen in handen blijven van de CVC, zal de sport een andere weg in slaan dan wanneer de aandelen wel verkocht gaan worden. In dat laatste geval kunnen we veel verbeteringen aan de sport doorvoeren."

Ecclestone, nu 85 jaar, heeft ook openlijk kritiek geuit op de afstandelijke houding van Jean Todt, president van de FIA, ten opzichten van de Formule 1, en op het feit dat de teams en constructeurs geen enkele manier kunnen vinden om samen de sport vlot te trekken. De Birt liet weten dat de Formule 1 nu op een punt is aangekomen, waar hij zelf als toeschouwer geen geld meer over zou hebben voor een kaartje.

Ecclestone was in gesprek met The Telegraph: "Ik leid deze sport met mijn handen op mijn rug gebonden. Ik zie het bedrijf nog altijd als een B.V. Er zijn veel dingen die ik zou willen doen, maar die ik niet kan doen, omdat de CVC heel duidelijk is geweest over hoe zij willen dat de sport geleid wordt: als B.V."

Vorige week verscheen een bericht dat een rapport verschenen is om te zien hoe de sport geleid wordt. Daarmee wordt ook gekeken naar hoe de sport verder moet als Ecclestone komt te overlijden: "Het was een rapport om te zien of het bedrijf hulp nodig heeft. Het resultaat is dat we dat kunnen doen met help van onze ondersteunende partijen", bevestigde Ecclestone.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;