Menu
© Red Bull

Renault en Red Bull communiceren weer over de motoren

5 reacties | 2987x gelezen
16-03-2016 00:00

EvDelft |

Cyril Abiteboul, de directeur van Renault Sport, zegt dat Red Bull eindelijk bruikbare terugkoppeling geeft aan de Franse motorleverancier.

Bron: ESPN.co.uk

De relatie tussen Red Bull en Renault werd vorig jaar dramatisch slechter na wederom een oncompetitief seizoen met een onbetrouwbare motor. Red Bull heeft het grootste deel van het seizoen 2015 doorgebracht met het zoeken naar een andere motorleverancier, maar moest uiteindelijk met hangende pootjes terug naar Renault, al is die motor nu omgedoopt tot TAG Heuer. Het is echter dezelfde motor als die achterin de auto's van het fabrieksteam van Renault liggen.

Helmut Marko was één van de meest uitgesproken critici van de motoren van Renault, maar Abiteboul zegt nu dat de Oostenrijker positieve terugkoppeling heeft gegeven over de krachtbron van 2016: "De motor is meer betrouwbaar. De auto is goed. Red Bull is tevreden. Ik heb erg goede terugkoppeling gehad van Helmut, dus het leven is goed. Ik neem echter niets voor vanzelfsprekend."

Renault is nu, na het opkopen van het team Lotus, ook in de Formule 1 actief als constructeur, met als enige klantenteam het team van Red Bull. Abiteboul laat weten dat Renault vastbesloten is de relatie goed te houden, ondanks de problemen van het afgelopen seizoen.

Abiteboul: "Het gaat goed. Eigenlijk is het nooit echt slecht geweest. Ik heb altijd respect gehad voor Red Bull en hun mogelijkheden een goede prestatie neer te zetten met elk budget. Hoewel ik respect heb voor hen, kijk ik ook naar het programma van een grote autofabrikant die niet kan accepteren dat het merk bekritiseerd wordt. Dat was het probleem. Er was te veel kritiek. Ze kunnen zeggen dat ik een idioot ben, en dat we slecht werk hebben geleverd, mar ze kunnen niet zomaar slecht over het merk praten. Maar dat ligt nu achter ons. Laten we ons richten op de toekomst en de goede dingen die gaan komen. En laten we de relatie goed houden."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;