Menu
© Red Bull

Mercedes komt met verrassend voorstel voor concurrentie

6 reacties | 4019x gelezen
09-03-2016 08:42

Panoz |

Mercedes domineert de laatste jaren de Formule 1 en komt volgens het Duitse Auto Bild Motorsport nu met een verrassend voorstel voor de rivaliserende teams. Het team wil de concurrentie in de toekomst toestaan om 20 pk extra te genereren met behulp van twee procent extra brandstof per race. De dominantie van Mercedes is veel Formule 1 fans een doorn in het oog. Het team wist optimaal gebruik te maken van de nieuwe motorformule en heeft sindsdien een significante voorsprong gehad ten opzichte van de andere motorleveranciers. Om dit verschil in motorprestatie in de toekomst tegen te gaan is er een speciale werkgroep in het leven geroepen, de zogenaamde ‘Power Unit Working Group’. Deze speciale werkgroep heeft afgelopen week vergaderd in Londen en volgens het Duitse Auto Bild Motorsport is Mercedes tijdens die vergadering met een voorstel gekomen om de concurrentie tegemoet te komen. Mercedes zou aan hebben geboden om Renault, Honda en Ferrari per race twee procent extra brandstof te laten gebruiken terwijl het dat dan zelf niet zal doen. Dit zou de rivaliserende teams dan een extra 20 pk op kunnen leveren. Deze oplossing zou het veld dichter bij elkaar kunnen brengen en de werkgroep tevreden kunnen stellen.

Bron: inautonews.com


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

matsracing
Silver Member

Wat een onzin, ik zou hier als concurrentie nooit mee akkoord gaan! Dit zal niet zo bedoeld zijn, maar dit is echt enorm denigrerend.
Vaak merk je toch dat Mercedes een zeer Duits bedrijf is waarbij ze soms raar uit de hoek kunnen komen.
Mochten teams ermee akkoord gaan en Mercedes op den duur verslaan, zal dat toch altijd een nare bijsmaak hebben.

0 09-03-2016 09:15:53
Mathon
Bronze Member

Dit zou ik zeer slecht vinden.

Natuurlijk is het niet leuk voor de kijkers als er één team is dat domineert, maar dan moeten de andere maar beter hun best doen.

Het jaar dat Brawn kampioen werd kwam omdat Ross Brawn slimmer was geweest met de dubbele diffuser.

En Ferrari heeft een dominante periode gehad, Willams ook en nu is het Mercedes dat zijn zaakjes het best voor elkaar had de afgelopen jaren.

Dus doet de concurrentie iets verkeerd en moeten ze hun zaakjes op orde krijgen. Dan moet je de "tragere" teams niet gaan bevoordelen om hun een kans te geven.

2 09-03-2016 11:58:04

Nou, Mercedes heeft wel heel erg veel vertrouwen in hun motor als ze zoiets voorstellen. Ik zou er niet raar van op kijken als Ferrari ze dan ineens om de oren rijdt. Of zou Mercedes dan toch nog helemaal niets hebben laten zien tijdens de tests?
Afgaande op de racesimulaties tijdens de tests zat Ferrari er toch erg dichtbij maar als ik dan zo'n voorstel van Mercedes zie :confused:

Het kan natuurlijk ook zijn dat Mercedes niet zit te wachten op weer een verandering in het motorenreglement omdat ze met deze configuratie natuurlijk goed uit de voeten kunnen. In ieder geval vind ik het zelf maar wazig.

09-03-2016 14:16:31
steun64
Quite a regular

Zo is het en niet anders

09-03-2016 19:25:11
steun64
Quite a regular

allemaal geleuter want Mercedes laat de concurrentie echt niet voor niets dichterbij komen dus der zal wel HET WELBEKENDE ADDERTJE ONDER HET GRAS ZITTEN

0 09-03-2016 19:24:15
;