Menu
© Red Bull

Rosberg: "Ferrari misschien sneller dan wij"

3 reacties | 2555x gelezen
07-03-2016 17:49

EvDelft | Nico Rosberg heeft laten weten dat dat Mercedes wellicht langzamer zal zijn dan Ferrari, ondanks dat het team indrukwekkende tijden liet noteren tijdens de afgelopen testweken.

Bron: F1i.com

Mercedes heeft in de acht testdagen de meeste kilometers gemaakt, en niet met een klein verschil op de rest, maar was alleen op dag één de snelste. Ferrari wist op vijf dagen de snelste tijd op de klokken te brengen. Echter, de snelste tijde van Rosberg was op de zachte band, die slechts 0,3 seconden langzamer is dan de ultrazachte band, waar Ferrari haar tijden mee heeft gezet.

Ondanks dat Mercedes geen vergelijkbare tijden heeft laten noteren op de snellere band, zegt Rosberg dat hij informatie heeft dat Ferrari wel eens sneller kan zijn dan Mercedes, als de teams in Melbourne aankomen.

Rosberg: "Natuurlijk, ze zijn heel snel, dat is zeker. En alle andere teams hebben hun eigen strategen, dus we weten met hoeveel brandstof ze hebben gereden en zij weten met hoeveel brandstof wij hebben gereden. Daarom weten we ongeveer waar we staan, ten opzichte van Ferrari. Ik ben derhalve van mening dat wij erg aan elkaar gewaagd zullen zijn, maar ik weet niet zeker wie van de twee teams de snellere is."

Verder liet Rosberg weten dat hij zich geen zorgen maakt over het gebrek aan informatie van Mercedes over de nieuwe ultrasofte banden. Deze banden zullen trouwens pas in Monaco voor het eerst gebruikt worden.

Rosberg: "Natuurlijk is er een klein nadeel, maar aan de andere kant moet je je afvragen of het echt representatief is. Omdat je hier een temperatuur hebt van 20 graden en dat is totaal niet vergelijkbaar. De baan is niet een circuit waar we het gaan gebruiken en daar komt ook nog eens bij dat deze baan totaal ongeschikt is voor de nieuwe banden. Ik weet zeker dat er goed over is nagedacht en voor ons was dit de juiste keuze."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Camiel221
Nieuwspress

blijf het zeggen, de tijd van kimi op de soft band is sneller dan die van rosberg xD

1 07-03-2016 17:54:57
bvonk
Moderator

@Camiel
Inderdaad en hoop dat Kimi dat nu ook gaat doen bij de GP's.

Aan de hand van de wintertest zou je toch zeggen dat Ferrari weer een goede slag heeft gemaakt. Maar zal het voldoende zijn? Mercedes heeft erg veel testrondes gemaakt en dus veel data om weer aan verbetering te werken. Over twee weekjes zullen we het zien.

07-03-2016 23:57:47
JanTod
Silver Member

De Ferrari's zijn bovendien milder met de banden, zeker Seb is kampioen topfit houden van het rubber. Het kon nog wel eens erg close worden en Seb WIL wereldkampioen worden met Ferrari, dat heeft hij zichzelf beloofd. Kimi kan nog wel eens te ruw met het materiaal omspringen. Maar die is al eens met Ferrari wereldkampioen geworden.

Groetsels,

Jan Tod

0 08-03-2016 12:34:12
;