Menu
© Red Bull

Michelin wil nog steeds met 18" wielen de F1 in

10 reacties | 3278x gelezen
06-02-2016 11:57

EvDelft |

Michelin heeft laten weten dat het over een paar jaar weer zal proberen de Formule 1 in te komen. Echter, tevens laat het Franse bedrijf weten dat alles af zal hangen van de beslissing van de FIA om wielen van 18 inch toe te staan.

Bron: F1i.com

Michelin wat vorig jaar de uitdager van Pirelli om in de periode 2017-2019 de leverancier van banden te worden in de Formule 1. Beide kandidaten kregen groen licht van de FIA omdat beide partijen aan de eisen van de FIA voldeden. Maar hoewel de meerderheid van de Formule 1-teams de voorkeur leek te hebben voor Michelin, besloot Bernie Ecclestone toch door te gaan met Pirelli, die had aangeboden door te gaan met de huidige wielen, welke 13 inch meten.

Pascal Couasnon, motorsport directeur van Michelin, sprak met Autosport en legde uit waarom het bedrijf uit Clermont-Ferrand nog altijd graag in de Formule 1 wil terugkeren: "We zijn nog altijd geïnteresseerd in de Formule 1. We veranderen niet van mening. Maar dat kan wel gebeuren als het nutteloos lijkt te worden. Als we kunnen vertrouwen op de geest van de sport waarbij we een goede show kunnen beloven, en de technologie staat ons aan, kunnen we laten zien wat we kunnen. Maar dan moet de Formule 1 wel overstappen naar wielen van 18 inch. Wij zijn van mening dat de Formule 1 die overstap op een dag zal moeten maken. Als je de technologie van de autosport wilt overbrengen op de straatauto's, dan moet je vergelijkbare producten hebben."

Michelin was in 2006 voor het laatst actief in de Formule 1. Ze hielpen toen Fernando Alonso en Renault aan hun tweede opeenvolgende titel.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;