Menu
© Red Bull

Maldonado bevestigt dat hij niet rijdt in 2016

16 reacties | 2867x gelezen
01-02-2016 18:27

EvDelft |

Pastor Maldonado heeft laten weten dat hij het komende jaar niet in de Formule 1 zal rijden. Het heeft er alle schijn van dat Kevin Magnussen zijn plaats bij Renault zal innemen.

Bron: ESPN.co.uk

Al sinds het begin van het jaar staat het contract van Maldonado ter discussie, omdat de betalingen van zijn sponsor PDVSA erg laat zijn. De oliemaatschappij heeft last van de lage olieprijs. Vandaag, maandag, liet Maldonado weten dat hij in 2016 niet zal rijden.

Maldonado liet op Twitter weten: "Vandaag laat ik jullie in alle bescheidenheid weten dat ik in 2016 niet aan de start zal verschijnen in de Formule 1. Dank voor al jullie steun, jullie passie en jullie zorgen om mijn toekomst. Ik voel me vereerd door jullie steun en ik ben trots op mijn professionele prestaties. Ik dank God, mijn familie, mijn sponsors, mijn vrienden, mijn fans en iedereen die me heeft geholpen de droom te realisteren Venezuela in de top van de motorsport te mogen vertegenwoordigen."

Maldonado tekende afgelopen september een contract voor 2016, maar dat was voordat het toen in financiële nood verkerende Lotus werd overgenomen door Renault. Renault zal dit jaar aan de start verschijnen met Magnussen als vervanger van Maldonado, en die krijgt als teamgenoot de debuterende Joylon Palmer.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;