Menu
© Red Bull

"Magnussen rond met Renault"

4 reacties | 2427x gelezen
31-01-2016 22:32

EvDelft |

Volgens de goed ingelichte bronnen van Motorsport.com is Kevin Magnussen's deal met het Renault F1-team zo goed als afgerond.

Bron: Motorsport.com

Door betalingsproblemen bij de sponsors van Pastor Maldonado kreeg Kevin Magnussen de voorbije dagen een voet tussen de deur bij Renault om zijn F1-carrière een nieuw elan te geven. Het Venezolaanse oliebedrijf PDVSA had naar verluidt tot vrijdag om achterstallige betalingen over te maken om het zitje van Maldonado te redden.

Volgens onze bronnen werd het geschil niet op tijd opgelost en gaat Renault nu voluit voor de diensten van Magnussen. Na een jaar aan de zijlijn als reserve van McLaren is het een nieuwe kans voor de Deen om zijn kunnen te tonen in de Formule 1. Het is momenteel nog niet bekend of het finale contract al getekend is.

Het is ook nog niet helemaal duidelijk of er nog een kans is voor Maldonado en PDVSA om alsnog met het vereiste geld over de brug te komen. Veel tijd zouden ze daar alvast niet meer voor hebben. Hoewel de eerste test in Barcelona pas op 22 februari begint, plant Renault volgende week woensdag in Parijs een teamlancering in Parijs. Magnussen wordt daar aan de zijde van rookie Jolyon Palmer verwacht als zijn contract tegen dan in orde is.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Camiel221
Nieuwspress

ik hoop dat het magnussen en palmer wordt, die 2 kunnen het team zeker wel helpen en kunnen knap rijden. Ik vrees wel dat als PDVSA opeens wel met het geld komt dat palmar dan misschien zijn stoeltje kwijt raakt? Ik hoop gewoon dat het eindelijk einde verhaal is voor maldonado. Kom op je hebt toch veel liever coureurs als magnussen (ook al komt hij vaak in aanraking met kimi xD) en palmer in de f1?
kan niet wachten tot het nieuwe seizoen begint

1 01-02-2016 11:09:48
Misjab
Gold Member

YES! Het eerste echt goede F1 nieuws van het jaar. Het is nu echt definitief. Maldonado heeft al op zijn eigen website al verklaard niet op de grid te staan dit jaar! Dubbel goed nieuws; magnussen verdient wel een 2e F1 kans, en die maldonado is eindelijk eens weg. Ik ben het helemaal met webber eens: slechtste coureur vd grid. Doorn in het oog met al die talenten aan de kant zonder zitje.

01-02-2016 17:18:02
Arie69
Silver Member

Het zal voor Magnussen zijn laatste kans zijn zich te bewijzen. Met Ocon in de hot seat, kun je niet veel fouten veroorloven. Dit geldt ook voor Palmer, het is presteren en anders vrees ik dat er geswitcht wordt.

0 05-02-2016 12:49:46
;