Menu
© Red Bull

Verstappen meet zichzelf met 'de allerbesten'

12 reacties | 4831x gelezen
15-01-2016 10:38

EvDelft |

Max Verstappen ging zijn eerste seizoen in de Formule 1 in en wilde zichzelf met de besten van de sport meten, in plaats van gewoon zich te richten op een nieuwkomer te zijn.

Bron: Crash.net

Max Verstappen zegt dat hij in zijn debuutseizoen in de Formule 1 zichzelf meteen aan de 'besten' van de sport wilde meten en niet gewoon de beste nieuwkomer wilde zijn. De Nederlandse Belg was één van de vijf debutanten in de 2015. De coureur van Toro Rosso was al in de krantenkoppen te vinden voordat er een meter was gereden. Hij was namelijk de jongste Formule 1-coureur ooit. Ook wist hij in de tweede race zijn eerste punten te scoren, in Maleisië.

Sinds die race, was Verstappen regelmatig in de punten te vinden, met als beste resultaat zijn twee vierde plaatsen in Hongarije en in de Verenigde Staten. Met 49 punten in totaal, eindigde hij het seizoen als 12de in het wereldkampioenschap. Daarmee was hij met afstand de beste nieuwkomer van het seizoen. Hij had 22 punten meer dan de tweede beste, Felipe Nasr van Sauber, en zelfs 31 punten meer dan zijn teamgenoot Carlos Sainz.

Natuurlijk werd Verstappen afgezet tegen zijn teamgenoot, maar zijn doelen waren groter. Zo vertelde de jonge coureur tegen Sky Sports F1: "Ik vergelijk mezelf nooit met de nieuwkomers. Het is geen echt kampioenschap. Natuurlijk is het leuk als je de beste bent en de meeste punten scoort van de groentjes. Maar je wilt jezelf vergelijken met de besten van de besten, en dat zijn de jongens met ervaring."

De jonge Nederlander zal volgend jaar zijn tweede seizoen rijden voor Toro Rosso, dat met motoren van Ferrari zal uitkomen. Hij zegt zelf dat hij meerdere wereldtitels wil behalen, maar voegde er meteen aan toe dat het hem om het even is met welk team. Algemeen wordt aangenomen dat Max een langdurig contract heeft met Toro Rosso. Tevens is het algemeen bekend dat zowel Mercedes als Ferrari erg geïnteresseerd zijn in de Nederlander.

Max: "Mijn ultieme droom is wereldkampioen te worden. Niet slechts één keer, trouwens. Dus dat is mijn droom. En het maakt me niet uit bij welk team ik dat doe. Het is goed dat ik nog een jaar hier voor Toro Rosso mag rijden, en veel te leren. Je blijft altijd leren. Ik heb nog een lange weg te gaan en ik ben nog erg jong. Ik vind het niet erg nog een jaar hier te blijven."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;