Menu
© Red Bull

Lewis: "Waarschuwing over rijdersopstelling niet nodig"

3 reacties | 3328x gelezen
24-12-2015 16:30

EvDelft |

Lewis Hamilton zegt dat de waarschuwing die Toto Wolff gegeven heeft aan zijn rijders, omtrent het wijzigen van de rijderssamenstelling, onnodig is geweest. Hamilton heeft vertrouwen erin dat noch hij, noch Nico, op de schopstoel zitten.

Bron: SkySports.com

Mercedes teambaas Wolff heeft twee keer gewaarschuwd dat hij zich gedwongen voelt actie te ondernemen als de groeiende spanning tussen Hamilton en Rosberg ten koste gaat van de resultaten. Maar Hamilton is het niet eens met die waarschuwing.

Hamilton sprak met Sky Italia over de waarschuwigin: "Ben ik erdoor verrast? Niet echt. Maar was het nodig die opmerking te maken? Niet echt." Aan de andere kant geeft de drievoudig wereldkampioen wel toe dat er wrijving bestaat tussen hem en zijn teamgenoot, zelfs nu het duo resultaten blijft afleveren.

Hamilton: "We zijn allebei volwassen en we doen het werk waar we voor worden betaald. We halen alles uit de kast. We draaien niet op 95% of op 80% van ons kunnen, we doen het voor de volle 100%. En dat is wat de teamleiding wil. Is er wrijving tussen Nico en mij? Natuurlijk, het kan niet altijd perfect zijn. Maar hebben we ooit het team ermee geschaad? Volgens mij niet. We hebben altijd de best mogelijke resultaten afgeleverd en dat blijven we doen."

En in tegenstelling tot was Wolff zegt, is Hamilton van mening dat noch zijn stoeltje, noch die van Nico gevaar loopt. De Brit is van mening dat de opmerkingen van Toto gericht waren aan het gehele team en dat het bedoeld is als opkikker voor 2016.

Hamilton: "Ik denk dat het makkelijk is voor mensen om in een routine te raken. Het is belangrijk dat we dat niet doen. We hebben twee enorm succesvolle jaren gehad. Wanneer je begint te klagen over de kleine dingen, denk ik dat je makkelijk de weg kwijt kan raken. Natuurlijk willen we altijd beter, en moet het perfect, maar zolang we bij elkaar blijven en blijven communiceren, komt het goed."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

leo1954
Gold Member

Ten koste van de resultaten? Al zet je twee apen in die auto's worden ze nog één en twee. Kom op zeg, wat voor concurrentie hebben ze nu gehad? Ferrari? Welnee. Geen enkele concurrentie. En of nu tatoe boy kampioen wordt of die middelmatige Rosberg, het maakt niets uit.
Mercedes heeft een goede Engelse auto gebouwd. Door Engelsen. In Engeland. Het is een sponsor met heel veel geld. Want zelf kan Mercedes helemaal niets.

Vroeger kon je nog zeggen dat Hitler de sponsor was, en dat was dus echt zo. Dat was weliswaar geen echte Duitser, maar een Oostenrijker.

Daarom zal Mercedes mij ook nooit wat doen, ik zou er niet in gezien willen worden. Al gaven ze me er één gratis, nee.

1 26-12-2015 07:28:19
paapmans
Bronze Member

in sommige punten ben ik het helemaal met je eens leo.
behalve dan die gratis mercedes.
toen vettel en paar keer kampioen werd lag dat volgens velen alleen maar aan de auto die zo oppermachtig was.
maar nu bij hamilton hoor je dit soort uitspraken nauwelijks.
terwijl de situatie gelijk is.

26-12-2015 11:37:31
;