Menu
© Red Bull

Ook de toekomst van Hockenheim wordt in twijfel getrokken

5 reacties | 2177x gelezen
23-12-2015 14:53

EvDelft |

De toekomst van de Grote Prijs van Duitsland na 2018 staat op losse schroeven, aldus Bernie Ecclestone.

Bron: GrandPrix.com

Na een controversiële afwezigheid dit jaar, zal de race bij onze oosterburen in 2016 weer op de kalender staan, in verband met een bestaand contract met het circuit van Hockenheim. Dit jaar was het de Nürburgring die de race aan zich voorbij liet gaan. Bernie Ecclestone heeft er weinig hoop op dat de financiële problemen van het circuit vóór 2017 opgelost zullen zijn. Ecclestone: "Ik zit hier met mijn pen, te wachten op een contract. Ik had gehoopt dat de nieuwe organisatoren van de Nürburgring in de gelegenheid zouden zijn een contract op te stellen, maar dat lijkt niet het geval te zijn."

Dat houdt in, dat ook in 2017 er geen Grote Prijs van Duitsland zal zijn, en dan in 2018 weer wel op Hockenheim. Wat er daarna gaat gebeuren, is volgens Ecclestone nog niet bevestigd: "We hebben een behoorlijk voordelig contract met Hockenheim, maar dat contract loopt ook ooit af. Ze zullen dan moeten accepteren wat de andere Europese landen ook betalen."

Verder heeft Ecclestone weinig begrip voor de problemen van het Circuit of the Americas, in Austin. Dat houdt in dat de Grote Prijs van de Verenigde Staten in Texas ook niet zeker is van een plekje op de kalender: "Ze wisten precies wat het hen zou kosten, toen ze een contract met ons tekenden. Het is hetzelfde in elke tak van zaken doen: als je er niet over nadenkt, en je kunt het je niet veroorloven, kom je in de problemen."

Over de race in Californië was Ecclestone duidelijk: "Die zijn er nog niet klaar voor."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;