Menu
© Red Bull

Hembery wil drie kampioenschappen per jaar

11 reacties | 2831x gelezen
14-12-2015 21:00

EvDelft |

Paul Hembery, de man van Pirelli, staat op het punt om een radicaal voorstel te doen aan Bernie Ecclestone. Hij denkt dat zijn voorstel de Formule 1 in de Verenigde Staten en in andere continenten meer aantrekkelijk kan maken.

Bron: GrandPrixTimes.com

De Brit is van mening dat er een behoorlijke verandering nodig is om ervoor te zorgen dat de Formule 1 niet alleen in Europa populair is, maar ook in de andere belangrijke markten over de hele wereld. Het voorstel is om het kampioenschap in drie delen op te splitsen. Één kampioenschap wordt gehouden in Australië en Azié, één in Europa en één op het Amerikaanse continent (Noord-Amerika en Zuid-Amerika. Hembery hoopt daarbij dat de nieuw op te zetten race in Californië doorgang zal vinden.

Deze drie kampioenschappen zullen dan worden gehouden voor het lokale publiek, met starttijden die de lokale tijd uitkomen, terwijl aan het einde van het jaar een kampioen zal worden gekroond die het hele seizoen het best heeft gepresteerd.

Hembery: "Alle mensen binnen elke marketingafdeling zeggen hetzelfde, namelijk dat het grootste probleem met de Formule 1 is, dat de tijden van de races niet goed uitkomen. Alle tijden zijn gericht op het Europese publiek. Dat betekent dat je in Amerika onmogelijk vroeg op moet staan om een race te kijken. Ik zal het hier binnenkort met Bernie over hebben. Ik heb nog niet gewerkt aan de logistieke problemen. Dat is aan de teams. Maar dit gaat om de Formule 1 in zijn algeheel, en vooral over Amerika. Om de race in Austin al zo snel na de introductie ervan te verliezen, met zo'n fraai circuit en een goed georganiseerde show, waar de fans van hebben kunnen smullen, is gewoon een slechte zaak. Ik denk ook dat het belangrijk is een race te hebben in Californië. Met dit regionale idee kunnen we een geconcentreerde interesse in de sport genereren, evenals een schare echte fans. Als we ons binnen de Formule 1 alleen op de Europese fans blijven richten, dan zullen dat uiteindelijk de enige mensen zijn die blijven kijken."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;