Menu
© Red Bull

Manor 'loopt leeg' nu ook Bell is opgestapt

3 reacties | 3121x gelezen
31-10-2015 17:09

EvDelft |

Bob Bell, de man die sinds vijf maanden de Technisch Directeur is van Manor GP, volgt John Booth en Graeme Lowdon, die 'hun' team de rug toekeren na onenigheid met de geldschieter.

Bron: AutoSport.com

Gisteren werd bekend dat teambaas en oprichter John Booth en Sportief Directeur Graeme Lowdon hebben besloten hun team te verlaten, na onenigheid over de toekomst van het team met geldschieter en eigenaar Stephen Fitzpatrick.

Onlangs in bekend geworden dat Bob Bell, die pas vijf maanden werkzaam is bij het team als Technisch Directeur, ook zijn rug zal toekeren aan het team.

Maar daar waar Booth en Lowdon het seizoen nog afmaken, is Bell direct na de Grote Prijs van Amerika opgestapt. De exodus is echter pas het begin. De drie sleutelfiguren hebben veel belangrijke mensen binnen het team achter zich staan, die eveneens hun ontslag hebben ingediend.

Bell, de voormalig Technisch Directeur bij Renault en Mercedes, heeft een belangrijke rol gespeeld in het verkrijgen van de motoren van Mercedes voor het achterhoedeteam.

Hoewel Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, heeft gezegd dat het vertrek van de sleutelfiguren bij Manor nog niet betekent dat er geen motoren meer worden geleverd, heeft hij ook aangegeven de boel nauwgezet te volgen, aangezien hij een goede relatie had met Lowdon en in het bijzonder met Booth.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Dat gaat helemaal niet goed daar... Jammer, want ik heb altijd het nodige respect voor kleine teams die op het randje van de afgrond balanceren. Maar hier gaat iets grondig niet goed. Ik ken die Stephen Fitzgerald niet, maar me dunkt dat hij meer verstand heeft van verzekeren...
Jammer dat zo'n klein team, dat toch altijd zorgt voor de nieuwe coureurs (grote teams doen dat ten slotte niet zo vaak) op zo'n manier naar de afgrond wordt gedreven.
Ben benieuwd wat er volgend jaar nog van over is...

0 31-10-2015 18:27:40
Camiel221
Nieuwspress

idd, het leek in de goede richting te gaan. jammer dat dit gebeurd, denk dat we binnenkort afscheid kunnen gaan nemen van manor

0 31-10-2015 18:42:43
FerrariFTW
Silver Member

Wat als Mercedes dit nu eens over koopt en een dochterteam van maakt. Ik ben er zeker van dat ze dan talent laten racen samen met hun product (en ook een groot talent). Vandoorne en Pascelleke.

0 31-10-2015 21:33:00
;