Menu
© Red Bull

Red Bull stopt met dreigementen nu de deadline in zicht is

13 reacties | 4023x gelezen
30-10-2015 18:34

EvDelft |

Red Bull lijkt de eerdere dreigementen dat het uit de Formule 1 gaat stappen te hebben laten vallen.

Bron: InAutoNews.com

Nu het ultimatum van Dietrich Mateschitz van eind oktober angstig dichtbij komt, zijn de dreigementen omgeslagen in berichten dat de teams 'alleen nog een nieuwe motor nodig hebben'.

Helmut Marko sprak met het Duitse blad Bild: "We weten waar we naar toe willen. Op dit moment zou er nog genoeg tijd zijn een competitieve auto te bouwen om de eerste race in maart te winnen." Echter, het moest hem wel van het hart dat er 'nog geen motor is, omdat de andere teams bang van ons zijn'.

Een vergelijkbare opmerking kwam in Mexico ook uit de mond van Daniel Ricciard, die zei dat 'we gewoon in de Formule 1 willen blijven'. "Het enige wat ons kan stoppen, is als we geen motor hebben", aldus de Australiër. "Maar ik denk dat we gaan racen met welke motor we dan ook achterin de auto kunnen krijgen. Ik denk dat we er in 2016 bij zullen zijn, al is het alleen maar omdat niemand dat lijkt te willen."

Nu Mercedes, Ferrari én Honda geen motoren willen of kunnen leveren, is volgens Niki Lauda de enige optie die Red Bull nog rest hun verontschuldigingen aan te bieden aan Renault: "Als je het aan Marko zou vragen, of hij 'teveel negativiteit over Renault heeft geuit', zal hij in elk geval tegen mij 'ja' antwoorden", aldus de Oostenrijker, die veel optrekt met zijn landgenoot. "Als Red Bull door wil gaan, denk ik dat Renault de enige optie is. Ze zullen samen een oplossing moeten vinden", besloot de drievoudig wereldkampioen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;