Menu
© Red Bull

Kaltenborn is niet blij met haar coureurs

9 reacties | 3267x gelezen
27-10-2015 02:00

EvDelft | Monisha Kaltenborn leek totaal niet onder de indruk van de algehele prestaties van haar team, zelfs niet van de twee belangrijke punten die Felipe Nasr met zijn negende plaats binnensleepte, nu Mclaren in aan het lopen is op Sauber, qua punten, in het kampioenschap voor constructeurs.

Bron: FormulaSpy.com

Momenteel staat McLaren op de negende plek in het kampioenschap, en Sauber op de achtste. Mclaren scoorde met Jenson Button een zesde plek in Amerika, en wist daarmee het verschil in punten met Sauber tot zes te verkleinen. Er zijn met nog drie races te gaan nu nog negen punten verschil tussen McLaren en Sauber.

Kaltenborn was gefrustreerd en stak dat niet onder stoelen of banken: "We kunnen absoluut niet tevreden zijn met dit weekeinde. Het is geen excuus dat één coureur het circuit niet kende en dat we maar weinig hebben kunnen rijden. Bijna alles wat tijdens een race fout kon gaan, ging ook fout."

Hoewel Marcus Ericsson in ronde 25 uitviel met een kapotte motor, was Kaltenborn niet blij met het feit dat Nasr en de Zweed in de eerste ronde met elkaar in aanraking kwamen. Nasr beschadigde zijn voorvleugel, waarbij de Braziliaan de pitstraat moest opzoeken. Sauber besloot te gokken en legde meteen de profielloze banden onder, maar de baan op Austin was nog niet droog genoeg om die gok positief te laten uitpakken. Ondanks de pech die Nasr overkwam, kon hij zich toch nog terug knokken naar een negende plek, waarbij hij uit alle ellende in de race wist te blijven. Hij werd daarbij wel geholpen door de virtuele en door de echte safetycar.

Kaltenborn concludeerde: "We hebben geluk gehad, maar we mogen in de toekomst niet op mazzel rekenen."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;