Menu
© Red Bull

Vandoorne denkt dat hij volgend jaar Formule 1 rijdt

5 reacties | 3082x gelezen
14-10-2015 17:13

EvDelft |

De nieuwe GP2-kampioen Stoffel Vandoorne heeft er alle vertrouwen in dat hij volgend jaar in de Formule 1 zal rijden.

Bron: PaddockTalk.com

De Belg, 23, pakte afgelopen weekeinde in Rusland de titel met nog twee races te gaan. Velen zijn van mening dat Stoffel het meest indrukwekkende ooit heeft laten zien in de geschiedenis van de GP2.

Het is echter geen vanzelfsprekendheid dat Vandoorne de Formule 1 in gaat komen. De kampioen van vorig jaar, Jaylon Palmer, is momenteel reservecoureur bij Lotus en heeft het dus (nog) niet gered de Formule 1 in. En hoewel de Vlaming McLaren achter zich weet, is er bij dat team geen ruimte met Fernando Alonso en Jenson Button al bevestigd voor 2016. En dan is er nog die andere coureur die bij McLaren onde rcontract staat: Kein Magnussen. Maar aan de andere kant liet teambaas Éric Boullier weten dat hij 'verwacht dat alle vier in 2016 zullen racen'.

Echter, vacante stoeltjes zijn schaars. Het nieuwe team Haas zal naar alle verwachting Ferrari-testcoureur Esteban Gutiérrez naast Grosjean laten uitkomen, en Pascal Wehrlein schijnt de meeste kans te maken bij Manor in te stappen.

Echter, Vandoorne liet aan het Braziliaanse UOL Grande Premio weten: "Er is nog niets beslist, maar ik ben vol vertrouwen. Ik denk dat er bij sommige teams zeker kansen liggen. Ik ben nu GP2-kampioen en daarom kan ik zonder druk gaan nadenken over wat ik wil. Vanaf het begin van het seizoen wist ik dat dit mijn doel was: domineren in de GP2 in mijn tweede jaar. En dat ik alle verwachtingen heb kunnen waarmaken is geweldig."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

f1stevie
Silver Member

het is stoffel zeker gegund, maar ik vrees dat er te weinig plaats zal zijn..... teveel rijders en te weinig zitjes.... of red-bull nu vertrekt of niet een 3de auto zou niets teveel zijn....

1 14-10-2015 18:15:17
paapmans
Bronze Member

als red bull vertrekt met torro rosso, en de teams gaan met 3 auto,s rijden , hebben we toch 7 auto,s meer dan dit jaar.
als ik me niet vergis.
als red bull dan een eigen klasse opzet die spannend is gaan de race fans er op vooruit.

14-10-2015 18:35:42
;