Menu
© Red Bull

"Overname Lotus niet vóór december"

3 reacties | 1823x gelezen
14-10-2015 11:32

EvDelft |

De onzekerheid over de toekomst van Lotus zal waarschijnlijk na het seizoen nog even doorgaan. Dat is de mening van Federico Gastaldi, de vice-teambaas van het team uit Enstone.

Bron: InAutoNews.com

Ondanks dat de intentieverklaring tussen Renault en Lotus spreekt over 'weken' en niet over 'maanden', beweerst Gastaldo nu dus dat één en ander langer gaat duren.

Eddie Jordan liet weten: "Ik word altijd een beetje nerveus van intentieverklaringen in de Formule 1, want ze betekenen helemaal niets - zelf niet het papier waarop ze geschreven zijn."

Dit verklaart ook meteen waarom een topcoureur als Romain Grosjean besloot niet af te wachten wat er met zijn team gaat gebeuren, maar eieren voor zijn geld koos en naar Haas vertrok. En tijdens het wachten is het voor Lotus lastig rond te kkomen. Zeker nu Grosjean zijn auto helemaal opnieuw moet worden opgebouwd, en dat terwijl het team ondertussen de halve wereldbol over moet reizen van Rusland naar Amerika.

Zelfs de favoriet in de FOrmule 1 om de plek van Grosjean in te nemen, Joylon Palmer, is nerveus: "Ik zou heel graag het stoeltje van Grosjean innemen, maar ik kan het niet. Het is geen geheim dat ik dat graag wil. Als de overname door Renault niet gaat gebeuren, kunnen de huidige eigenaren misschien toch nog ergens geld vinden om volgend jaar te overbruggen."

Palmer is echter niet de enige die aast op het vrijgekomen stoeltje van Grosjean. Ook Kevin Magnussen, Stoffel Vandoorne en Jean-Éric Vergne willen graag bij Lotus gaan rijden.

De hele situatie omtrent Renault is echter zeer gecompliceerd. Gastaldi liet weten aan de Deense krant BT: "Het is geen beslissing meer die we alleen kunnen nemen. De hele overname is een langdurig proces en zal waarschijnlijk duren tot eind december. Ik denk niet dat er voor die tijd enige beslissingen genomen zullen worden. Tenzij het management van Renault opeens anders beslist."

En zie daar de reden waarom er geen haast wordt gemaakt met het aannemen van een tweede coureur: "We waren geschokt toen Romain besloot ons te verlaten, want hij was de aangewezen man voor deze taak. Hij heeft ervaring, rijdt al jaren voor ons, en is Frans. Daarom waren we verbaasd dat hij naar Haas overstapte. We zijn op dit moment niet bezig met het zoeken naar een tweede coureur. Ik kan dan ook eerlijk zeggen dat we niet eens een lijst hebben met gegadigden", aldus Gastaldi.

Omdat Vergne, momenteel testrijder bij Ferrari, Frans is, zou hij een logische kandidaat zijn, maar Gastaldi liet weten: "Mijn persoonlijke mening is dat nationaliteit geen rol speelt. Maar dit is iets voor de nieuwe eigenaren om te beslissen."

Cyril Abiteboul, de baas van Renault Motorsport, liet weten: "Op dit moment zijn we ons aan het concentreren op de overeenkomst met Lotus."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

bengelke
Diamond Member

ik twijfel ook, als ze [u">lotus[/u"> wel overnemen

0 14-10-2015 15:40:46
Sicko
Gold Member

Er doemt nog een scenario voor me op.

Renault heeft RBR/STR onder druk gezet met hun zgn. voornemen om Lotus over te nemen. RBR/STR had een wel een heel grote broek aangetrokken en Renault als schuldige aangewezen voor hun achterblijvende prestaties.

Nu wordt de eventuele overname van Lotus naar een te late datum doorgeschoven. Te laat om dan nog een enigszins competatieve wagen op de grid te zetten.

Mijn conclusie: RBR/STR hebben ingebonden en rijden komend jaar mer Renault motoren.

1 14-10-2015 20:34:37
paapmans
Bronze Member

of renault neemt red bull over of torro rosso.
dat chassis is gebouwd voor een renault motor.
vraag me af hoe dat met de 2016 auto is.
daar zullen ze toch ook al lang mee bezig zijn lijkt me

14-10-2015 22:01:54
;