Menu
© Red Bull

Geen overjarige motoren voor Red Bull

10 reacties | 4249x gelezen
14-10-2015 11:25

Gallardo |

Veel is er al over geschreven en ook gesproken, Renault en Red Bull scheiden naar alle waarschijnlijkheid hun wegen maar een andere motor hebben Red Bull en Toro Rosso voor 2016 nog niet. Mateschitz dreigt met uitstappen als het geen competitieve motor kan krijgen.

Bron: Motorsport-total.com

Wat bekend is geworden dat Red Bull absoluut niet met een 2015 specificatie motor wil gaan rijden, het team gaat er dan van uit dat ze de strijd moeten aangaan met oude motor die minder vermogen afgeeft, dan zouden ze gelijk met een achterstand beginnen. Ferrari heeft Red Bull de 2015 spec aangeboden, voor Toro Rosso zou dat geen probleem zijn maar voor het grote Red Bull wel.

Nu heeft de FIA in het reglement opgenomen dat fabrikanten niet een oude motor mogen aanbieden aan klanten teams. Volgens artikel 23.5 moet met ingang van 2016 gelijke motoren aan de klanten worden aangeboden als welke ze zelf gebruiken. “Tijdens races in de jaren 2016 tot en 2020 mogen enken en alleen power-units aangeboden worden die identiek zijn aan de motor welke bij de FIA ter homologatie is aangeboden dat jaar.”

In klare taal betekend dit dat er geen motoren uit voorgaande jaren meer mogen worden gebruikt. Hiermee verdwijnt ook de mogelijkheid dat Toro Rosso met 2015 motoren aan de start komt. Er bestaat nog een hele kleine mogelijkheid om het gebruik van oude motoren toe te staan maar dan moeten alle teams unaniem hierover hun goedkeuring geven.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;