Menu
© Red Bull

Het verhaal achter 'de vinger' van Vettel

1 reactie | 4275x gelezen
14-10-2015 10:16

EvDelft |

Het verhaal achter 'de vinger' van Vettel nadat hij pole of de overwinning pakt, is bij weinigen bekend. Trevor Carlin legt uit wat het betekent.

Bron: SkySports.com

Het handelsmerk van de Duitser, de rechter wijsvinger in de lucht, werd een synoniem voor de vier jaar die de dominantie van Vettel en Red Bull duurde. Nadat dit vorig jaar niet gezien werd, kwam 'de vinger' dit jaar bij Ferrari weer terug, na zijn eerste pole in Singapore, sinds eind 2013.

Veel mensen gingen zich zó ergeren aan de rechter wijsvinger van Sebastian Vettel in de vier jaar dat de dominantie van de coureur uit Heppenheim duurde, dat gesuggereerd werd dat hij maar wat anders moest verzinnen. Vettel zei daarover in oktober 2013: "We hebben gepraat met sommige mensen die om de één of andere reden zich geschoffeerd voelen. Maar ik denk dat het het belangrijkste is te zijn wie je bent en daar voor uit durven komen."

Trevor Carlin, de teambaas van Vettel in 2006 en 2007, in de Formule Renault 3.5 (bij Carlin Motorsport), legt nu het echte verhaal achter de viering uit.

Carlin: "Hij was ongelooflijk snel in zijn eerste seizoen voor ons, en in een regenrace besloot hij Eau Rouge volgas te nemen. Dat resulteerde in een zwaar ongeluk, en terwijl hij probeerde de bandenstapels te vermijden, kwam zijn voorwiel van de wagen, vloog over de auto en stuiterde op zijn rechterhand - en daarmee verloor hij de top van zijn rechter wijsvinger. De volgende dag kwam hij terug op het circuit, met een zwaar verband om zijn vinger - en met een grote glimlach, ondanks dat hij niet kon racen. Maar de top van zijn vinger was afgebroken en die is er opnieuw aangezet."

Zie onder het filmpje van het ongeluk.

Hier is een directe link voor de mensen waarbij het filmpje niet te zien is in hun browser via het frame hieronder.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

paapmans
Bronze Member

maar goed dat het zijn middel vinger niet was.
zouden nog meer zeikerds zich hebben gestoord.
wel lekker ouderwets geluidje bij de beelden.

0 14-10-2015 18:20:07
;