Menu
© Red Bull

Honda gebruikt laatste tokens voor Rusland

5 reacties | 2248x gelezen
08-10-2015 12:59

EvDelft | Fernando Alonso zal in Sotsji met een vernieuwde motor starten maar zal ook hoogstwaarschijnlijk starten vanaf de laatste plek. Jenson Button houdt zijn oude motor nog in Rusland.

Bron: SkySports.com

Honda zal de laatste vier tokens die ze voor dit seizoen heeft voor de motor, gaan gebruiken voor de motor welke Fernando Alonso achterin zijn wagen gemonteerd gaat krijgen dit weekeinde. De Japanse fabrikant, die een zeer moeilijke terugkeer in de Formule 1 meemaakt, had nog vier tokens over in navolging van de updates die ze al deden in Canada en België.

Echter, met deze laatste update zal alle kans op verdere verbetering voor dit seizoen verkeken zijn. De interne verbranding wordt weer aangepast. Alleen Alonso zal met de nieuwe motor gaan starten, gezien de korte tijd die Honda had om de verbeteringen door te voeren.

Een woordvoerder van Honda liet weten: "We hebben de laatste vier tokens gebruikt om de verbrandingsmotor te verbeteren. We hebben het interne verbrandingsproces aangepakt. Gezien de tijd die het echter kost om de motor aan te passen, hebben we slechts één motor klaar zodat we slechts één auto kunnen voorzien. Gezien de leeftijd van de motoren in beide auto's, is besloten de auto met nummer 14 te voorzien van de vernieuwde motor."

Omdat beide coureurs van McLaren al negen keer een nieuwe motor in hun auto gemonteerd hebben gekregen, zal het voor Alonso automatisch betekenen dat hij van de laatste startplaats zal vertrekken, omdat hij nu zijn tiende motor gemonteerd krijgt. Er zullen wellicht nog meer straffen volgen voor de Spanjaard als er nieuwe onderdelen in zijn motor moeten worden geplaatst. Gezien het feit dat de combinatie tussen Honda en McLaren momenteel niet resulteert in een erg competitieve auto - McLaren heeft pas 17 punten gescoord dit seizoen - zal het vrijwel automatisch betekenen dat de wereldkampioen van 2005 en 2006 van de laatste plek zal moeten vertrekken, aanstaande zondag.

Jenson Button zal starten met dezelfde motor die hij in Monza in zijn auto gemonteerd heeft gekregen. Dat betekent dat, tenzij hij ook nieuwe motoronderdelen nodig heeft, hij zal starten waar hij zich kwalificeert.

Honda heeft nu, net als Mercedes, alle mogelijkheden verbruikt om de motoren gedurende het seizoen aan te passen. Ferrari heeft er nog vier over, en Renault heeft nog geen van de 12 tokens ingezet dit seizoen.

Tijdens de thuisrace van Honda, in Japan, twee weken terug, had Alonso stevige kritiek op de motorleverancier en dat liet hij in een serie uitbarstingen over de boordradio weten. Hij vond het gebrek aan snelheid op de rechte stukken 'beschamend' en hij noemde de Honda een 'GP2-motor'.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;